Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ümmüye Teyze ödülünü aldı

Ümmüye Teyze ödülünü aldı

Bölgelerinde yılın kadınları seçilen bayanlara ödülleri Siirtte düzenlenen Kadınlar Günü etkinliğinde verildi.

Bölgelerinde yılın kadınları seçilen bayanlara ödülleri Siirt`te düzenlenen Kadınlar Günü etkinliğinde verildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Siirt`te düzenlenen Kadınlar Günü programına katıldı.
Başbakan Erdoğan tarafından Güney Marmara Bölgesinde yılın kadını seçilen İlçemiz Hamamlı Köyünden Ümmüye Gülsüm, ödülünü Siirt`te aldı. 
Etkinlikte kadınların toplumdaki yerini ve önemini anlatan Erdoğan, kadınların istemesiyle çözüm sürecinin en başarılı şekilde atlatılacağını söyledi.
Erdoğan, konuşmasında, en az üç çocuk yapılmasını istedi.
Başbakanın Siirt`te kadınlarla buluşmasına AK Parti Balıkesir Kadın Kolları Başkanı Avukat Pakize Mutlu Aydemir ile Erdek-Hamamlı Köyünden Ümmüye Gülsüm`de katıldı.
Erdoğan`ın Siirt etkinliğindeki konuşmasından önemli notlar:
Benim vasiyetim en az üç çocuk
``2002`de kadınların siyasetteki sayısı % 4`ken şimdi % 14`e kadar çıktı. Yetmez, daha da çoğalacak. Kadınlar gelişirse Türkiye  gelişir. Anneler değişirse çocuklar değişir. Türkiye değişir.
Kadınlarımıza farklı bir dünyanın mümkün olduğunu göstermek için sabırla çalışacağız. Sevgili Siirtli kardeşlerim. Enişteniz olarak ben inanıyorum ki 2014`ün Mayıs ayında Siirt büyük bir adım atacak.``
Çözüm sürecinde terörü siz bitirirsiniz
``Değerli kardeşlerim siz isterseniz şu çözüm sürecinde terörü bitirirsiniz. 8 Mart Dünya Kadınlar günü aynı zamanda bunun miladı olsun istiyorum. Burada çok önemli bir insan var. Nuran Evin; O kadar yürekli, o kadar yiğit ki inanıyorum ki iyileşecek ve ayağa kalkacak. 
Elimizden gelen neyse yapacağız. O talihsiz akşam Siirt`te teröristler pusu kurdular ve aracın içindeki 3 kızımızı şehit verdik. Hamdolsun Nuran kardeşimiz ve kardeşi araçtan sağ olarak çıkarıldı. Şehitlerimize tekrar Rabbimden rahmet niyaz ediyorum. 
Hamdolsun Nuran kardeşimiz ve kardeşi araçtan sağ olarak çıkarıldı. Şehitlerimize tekrar Rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Silah hiçbir sorunun çözümü değildir ve olamaz. Silah arkasında acıdan, gözyaşından ve kandan başka bir şey bırakmaz. Silah 30 yıl boyunca gerisinde yetimler, öksüzler bıraktı. Damadınız olarak sizlere sesleniyorum. Bu sürecin çıkmaz bir sokak olduğunu artık sizler de daha güçlü bir şekilde dile getirin.``
Bu şebekeye karşı sesinizi yükseltin
``Evlatlarınızı öldüren bu şebekeye karşı sesinizi yükseltin. Bedeli ne olursa olsun, bedeli baldıran zehiri de olsa içmeyi göze alarak çırpınıyoruz. Siirtli annelerin yaşadığı acıyı başkaları yaşamasın. Silahlar değil artık siyaset ve fikirler konuşsun. Bu sürece analık yüreğinizle dur deyin. Siz dur derseniz bu acı durur. Siz yeter derseniz bu gözyaşları durur."
Cenneti, anaların ayakları altında olduğunu söyleyen Peygamberin takipçileriyiz
``Kadınlarına ikinci sınıf insan muamelesi yapan toplumun ilerlemesi asla mümkün değildir. Kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü, annelerin ve kadınların hor görüldüğü topluma gelip anaları el üstünde tutmuş, cennetin analarının ayağının altında olduğunu söylemiş peygamberin takipçileriyiz. Kız çocuklarını diri diri toprağa gömenlerin kurallarını ayaklar altına alan bir Peygamberin takipçisiyiz. Bizim yasalar yapmamız, sessiz devrimler gerçekleştirmemiz yetmez, sizlerinde buna sahip çıkmanız, yasal haklarınıza sıkı sıkıya sarılmalısınız.``
Programa Başbakan Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala katıldı.
Bilindiği gibi; Ümmüye teyze ilçemiz Hamamlı Köyünde pazarcılık yaparken katıldığı "Kim Milyoner Olmak İster" isimli yarışmada kazandığı ödülle tüm ülkede gönülleri feth etti.
Başbakan Erdoğan, Balıkesir ziyaretinde Gala Kongre Merkezinde onuruna verilen yemek törenine Erdek`ten katılan Ümmüye Teyzeyi,  Güney Marmara Bölgesinin yılın girişimci ve istihdam sahibi kadını olduğunu açıkladı. Başbakan Erdoğan, Ümmüye teyzeyi yanına davet ederek, Dünya Kadınlar Günü kutlamalarının AK Parti Genel Merkezi tarafından bu yıl Siirt`te düzenleneceğini söyleyip, ülkemizin her bölgesinden seçilen, `kendi alanlarında yılın başarılı kadınları ile kadın girişimci ve istihdam sahibi` bayanların ödüllerinin burada kendilerine verileceğinden, Siirt 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programına davet etti. Başbakanın davetini kabul eden Ümmüye Gülsüm, Siirt 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programına, AKP Balıkesir Kadın Kolları Başkanı Avukat Pakize Mutlu Aydemir`le birlikte Başbakan`ın uçağı ile Siirt`e birlikte gittiler. 
Haber: Mehmet Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli