Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

UMKE ekibi Kazdağlarında eğitim görüyor

UMKE ekibi Kazdağlarında eğitim görüyor

Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Arama Kurtarma Ekipleri (UMKE) Balıkesir birimi tarafından Kazdağları'nda 4 günlük kamp düzenlendi. Arama kurtarma tatbikatlarının yapıldığı kampı Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ziyaret ederek Allah sizlerin müdahale

Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Arama Kurtarma Ekipleri (UMKE) Balıkesir birimi tarafından Kazdağları’nda 4 günlük kamp düzenlendi. Arama kurtarma tatbikatlarının yapıldığı kampı Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ziyaret ederek “Allah sizlerin müdahale edeceği afetleri göstermesin” dedi.
Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Arama Kurtarma Ekipleri (UMKE) Balıkesir birimi tarafından 31 Mart-3 Nisan tarihleri arasında Kazdağları’nın Hanlar-Kumluca Mevkiinde kamp düzenlendi. Toplam 65 gönüllünün katıldığı 4 günlük kamp boyunca Kazdağlarında konaklanacak ve arama kurtarma tatbikatları ile eğitimleri verilecek. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş ile birlikte UMKE kampını ziyaret etti. UMKE faaliyetleri ve Edremit kampı ile ilgili bilgi veren UMKE Afet Birim Sorumlusu Muhammet Mehdi Önalan, yılda iki kez il içerisinde, iki kez de Balıkesir, Çanakkale, Bursa ve Yalova illerini kapsayan bölge kampı düzenlediklerini belirterek Edremit’te 4 gün sürecek olan kama toplam 65 gönüllünün katıldığını söyledi.
Önalan, “Kamp süresince katılımcılara çeşitli eğitimler verilecek, tatbikatlar yaptırılacak. Personelinin tanışması ve kaynaşmasının sağlanacağı kampta ekibin zor koşullara adaptasyonu ve motivasyonu sağlanacak. Katılımcı arkadaşlarımızda verilecek olan eğitimle kendilerini yenileme ve geliştirme imkanı yakalamış olacaklar.” dedi. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ise belediye olarak UMKE ekibine her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını belirterek “Afet anında ve sonrasında çok önemli görevler üstleniyorsunuz. Hepinizi kutluyor ve başarılar diliyorum. Allah sizlerin müdahale etmek zorunda kalacağı afetleri göstermesin.” dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu