Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Uluslararası Ayvalık Tiyatro Festivali perdelerini açtı

Uluslararası Ayvalık Tiyatro Festivali perdelerini açtı

11. Uluslararası Ayvalık Tiyatro Festivali, 2 yıllık pandemi yasaklarının ardından perdelerini açtı.

11. Uluslararası Ayvalık Tiyatro Festivali, 2 yıllık pandemi yasaklarının ardından perdelerini açtı. 
Dr. Fazıl Doğan (At Arabacılar) Meydanı’nda başlayan kortej yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinliklerde, tiyatro grupları sanatseverlere adeta görsel bir şölen sundu. Yunan sirtakisinden, Türk halk oyunlarına kadar çeşitli dans gösterileri ilgiyle izlendi. Sokak Sanatları Atölyesi’nin performansları, dans gösterileri ve Ayşecik Çocuk Tiyatrosu’nun oyunları sergilendi. 
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin açılış konuşmasında turizmin yanında Ayvalık’ın kültür sanat kenti olduğunu vurguladı. Birlikte daha nice etkinliklerle Ayvalıklı sanatseverleri buluşturmak dileğinde bulunan Başkan Ergin, Pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılamayan festivalin, yeniden sanatseverleri bir araya getirdiğini söyledi. 
Tiyatro severler soluksuz izledi 
11. Uluslararası Ayvalık Tiyatro Festivali, “Profesyonel” adlı oyunuyla perdelerini açtı. Bir edebiyat adamı, bir sekreter ve bir gizli polisin heyecan dolu hikayesini anlatan "Profesyonel" tiyatro oyunu Ayvalık Sanat Fabrikası’nda tiyatro severlerle buluştu. İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncuları büyük bir keyifle izlendi. Tiyatro ve sinemanın usta sanatçıları Bülent Emin Yarar ve Yetkin Dikinciler'in oynadıkları "Profesyonel" adlı oyun tiyatro severler tarafından 2 saat boyunca soluksuz izlendi ve ayakta dakikalarca alkışlandı. 
 Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı