Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Uluslararası Aile Günü kutlaması

Uluslararası Aile Günü kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bandırma İlçe Kadın Kolu Başkanlığı, düzenlediği basın toplantısında, 15 Mayıs Uluslararası Aile Gününü kutladı.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bandırma İlçe Kadın Kolu Başkanlığı, düzenlediği basın toplantısında, 15 Mayıs "Uluslararası Aile Günü"nü kutladı. Kadın Kolu Başkanı Yasemin Kola, yaptığı açıklamada, ülkemizdeki ailelerin, AKP Hükümeti`nin izlediği tutarsız politikalara paralel şekilde mutsuz ve umutsuz bireylerden oluştuğunu öne sürerken, "Pahalılık almış başını gidiyor. 
Her şeye misli misli zam gelirken, aileler, neredeyse yerinde sayan asgari ücretle geçinmeye çalışıyor. Recep Tayyip Erdoğan, şahitliğini yaptığı nikâhlarda üç çocuk istiyordu. Şimdi çocuk sayısını beşe çıkardı. Kadına bol bol çocuk doğurtup, eve hapis olmasını, iş ve sosyal yaşamdan uzaklaştırıp, aile içinde kadının, kocasıyla ekonomik ve demokratik anlamda eşitsizliği hedefleniyor" dedi. 
Metin Ok:"MHP, AKP`nin vagonu oldu"
Toplantıda konuşan CHP İlçe Başkanı Metin Ok ise Bandırma Ticaret Odası seçimlerinde, AKP ile birlikte hareket ederek, Mehmet Kılkışlı`ya destek veren MHP`yi, "AKP`nin vagonu" olarak hareket etmekle suçlarken, şu değerlendirmede bulundu:
"9 Mayıs`ta yapılan Ticaret Odası seçimine siyasetin bulaşmaması gerekirdi ama bulaştı. Bu gerçeği bizzat Mehmet Kılkışlı, `Beni desteklediğini söyleyen Milletvekilimiz Cemal Öztaylan ve diğer destek veren partililere bana destek vermeyin nasıl derim?` diyerek itiraf etti. Ne yazık ki, AKP`ye her sıkıştığı anda MHP destek vermektedir. MHP, bu davranışlarıyla imajını da kirletmektedir. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve türban konularında da bu böyle olmuştur. Şimdi de aynı olay, Bandırma Ticaret Odası seçiminde yaşanmıştır."
Konuşmasında AKP Bandırma İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu`nu da eleştiren Ok, "Şeker Piliç`te, bir gecede 1200 işçi kapının önüne konuldu. Bu kişilerin aileleri ekonomik açıdan çok zor durumda. Ancak daha önce verdiği destekle bankaları batmaktan kurtaran devlet, bu duruma seyirci kaldı. Şimdi de Eşref Kasapoğlu, Şeker Piliç işçilerinin bu durumundan, partimizi oy devşirmeye çalışmakla suçluyor. Kasapoğlu`na soruyorum. Bu işçilere sahip çıkmak senin görevin değil mi? Neden sessiz kalıyor ve bizim başlatmadığımız, ancak krizin göstere göstere geldiği Şeker Piliç krizinde hükümetinizi ve kendinizi suçlamıyor da partimize yönelik suçlamalarda bulunuyorsunuz?" diye konuştu.   Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli