Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Uluslararası Bandırma Tasarım Parkı yarışması sonuçlandı

Uluslararası Bandırma Tasarım Parkı yarışması sonuçlandı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin vizyon projeleri arasında yer alan Bandırma Tasarım Parkı için düzenlenen Uluslararası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması sonuçlandı.

Dünyanın dört bir yanından 124 eserin katıldığı yarışmada birinciliği Türk ve İspanyol mimarların kurduğu ekip kazandı.
"Bandırma Tasarım Parkı? uluslararası açık kentsel tasarım yarışmasını kazanan ekipler uluslararası jüri tarafından açıklandı. Tasarım Enstitüsünün öne çıktığı projede park kurgusu içinde ticaret birimleri ve otel yapıları gibi kente hizmet edecek fonksiyonlar da yer alıyor. Bandırma´yı Dünya arenasında tanıtmak ve "Marka Kent Bandırma" vizyonunda tasarlanan park için dünyanın dört bir yanından tam 124 tasarımcı yarıştı.
Kent vizyonuna katkı koyacak, uluslararası arenada Bandırma´yı, marka kentlerle yarışmasını sağlayacak proje birinci seçildi.
Şartnamede yer alan tasarım enstitüsüne getirdiği yenilikçi yorum, alandaki tarihi miras öğelerine ve mevcut ağaç topluluklarına saygılı yaklaşımı jüri tarafından takdir edildi. Alanın merkezle bağlantısını azami bir düzeyde sağlayan proje, merkezin gelişimine ayak uydurabilecek nitelikte bir çekim noktası olmasını öngören bir kent planı sunması sebebiyle seçildi.
Yarışmanın ödül töreni 15 Mart 2017 tarihinde Avrupa´nın en büyük gayrimenkul fuarı olan MIPIM´de (Cannes) düzenlenecek olup dereceye girenlere ödülleri Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından verilecek.
Ayrıca asli jüri üyeleri ile birlikte MIPIM fuarında yarışma süreciyle ilgili bir de konferans düzenlenecek. Yarışmanın kolokyum tarihi ise henüz netleşmedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli