Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ulu Önder ATATÜRKü Andık

Ulu Önder ATATÜRKü Andık

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72. yıldönümünde tüm Türkiyede olduğu gibi Erdekte de törenlerle anıldı. Erdek Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen anma törenine yoğun katılım yaşandı.

Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72. yıldönümünde tüm Türkiye`de olduğu gibi Erdek`te de törenlerle anıldı.
Erdek Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen anma törenine yoğun katılım yaşandı.
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Kur. Albay S. Zeki Aydın, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, meslek odaları yöneticileri katıldı.
Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşunda sirenler çalarken vatandaşlar ve araç sürücüleri saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile ilk tören sona erdi.
Anma törenlerinin ikinci bölümü Erdek Öğretmenevinde gerçekleştirildi.
Burada düzenlenen törene, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Kur. Albay S. Zeki Aydın, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, meslek odaları yöneticileri ile vatandaşlar hazır bulundu.
Erdek Öğretmenevindeki törende saygı duruşunda bulunup ardından İstiklal marşımızın okunmasıyla başladı.
Günün Anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere kürsüye gelen Erdek Lisesi Müdürü Ali Yongalı, Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin kurucusu Büyük Önder M. Kemal Atatürk`ün aramızdan ayrılışının 72. yıldönümünde kendisini anmak ve onun mirasına olan minnettarlığımızı ifade etmek için burada toplanmış bulunmaktayız diyerek başladığı konuşmasını söyle sürdürdü:
"Doğadaki tüm canlılar gibi insanoğlunun da yaşamının bir sınırı vardır. Ancak bazı insanlar vardır ki, yaşamları boyunca yaptıkları eserlerle insanlığa yapmış oldukları hizmetleriyle yaşamlarından sonra da varlıklarını sürdürürler. Yaşamını milletine adayan, bir imparatorluğun küllerinden yepyeni ve güçlü bir devlet yaratan eşsiz bir lider, mümtaz bir devlet adamı, büyük bir komutan ve dahi olan Atatürk bu ender insanlardan biri belki de en büyüğüdür. Atatürk, hem milli mücadele hem de Cumhuriyeti inşa sürecinde daima ileriye bakmış ileriye yürümüştür.
 Bugün, Büyük Atatürk`ün yolundan giden bizlere düşen görev de, yüzümüzü geleceğe dönmek ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır. Bunun için, 10 Kasım`ları aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı haline getirmeliyiz. Atatürk`e saygının gereğinin bu olduğuna, O`nun manevi huzuruna ancak bu şekilde başımız dik alnımız açık olarak çıkabileceğimiz inancında olmalıyız. Atamızın en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti`ne her yönü ile sahip çıkacağımıza söz vererek onu bu ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, sözlerime Atatürk`ün şu sözleriyle son veriyorum. `İki Mustafa kemal vardır. Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal. İkinci Mustafa kemal, onu BEN kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir. O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşcı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur`."

Yongalı`nın konuşmasından sonra, Erdek Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okunup oratorya gösterisi sunuldu. Atatürk`ün gençliğe hitabesi ve gençliğin cevabı okundu. İlçemiz okullar arasında düzenlenen 10 Kasım konulu kompozisyon, şiir ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtılıp tören sona erdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı