Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü, sevgi ve minnetle andık

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü, sevgi ve minnetle andık

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 79. yıldönümünde Erdek´te törenlerle anıldı.


Anma programı, Cumhuriyet Meydanında resmi törenle başladı. Anıta çelenklerin sunulmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk´ün hayata gözlerini yumduğu saat 9´u 5 geçe, sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Törene, Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Deniz Albay Ateş Kalkan, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Semra Saydam Örün, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyelerimiz, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
İlçemizdeki ikinci tören; Erdek Öğret-menevi Konferans Salonunda saat 10.00 da başladı. 

18 Eylül Ortaokulu tarafından hazırlanan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşma 18 Eylül Ortaokulu Müdürü Cumhur Duru tarafından yapıldı.
Duru konuşmasında, Atatürk´ün zamansız ölümü ile tüm ülkenin tüm dünyanın sarsıldığını ama onun vakur temiz dedikodulara karışmadan sevgi dolu aramızdan ayrıldığını ifade etti.
Duru, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Atatürk´ün ?büyük ölümler için matem gerekmez´ sözünden hareketle onun kişisel özelliklerini anılarını, sevdiği şarkıları birleştiren bir program hazırladık. Onu havada bulut yok ile karşılayıp, çok sevdiği zeybek ile ağırlayacağız. Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte kalbimizde bir ömür yaşatacağız.?
Duru´nun konuşmasının ardından; Atatürk´ün kişisel özelliklerini belirten konuşmalar yapıldı.
İlçemiz okullarında görev yapan müzik öğretmenleri, öğrenciler ile birlikte Atatürk´ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Program; okul korosu ve öğrencilerinin canlandırmaları ile devam edip, müdür yardımcısı Kenan Varol´un zeybek oyunu ile sürdü.
?10 Kasım ve Atatürk? adlı oratoryo ve yine öğrenciler tarafından hazırlanan skeç ve koro gösterileriyle devam eden program, hafta içinde yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ilçe protokolünce ödüllerinin dağıtılmasıyla sona erdi.
Haber : Tuncay Ertan



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli