Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Ulaşım keşmekeşine kim dur diyecek!

Ulaşım keşmekeşine kim dur diyecek!

Bandırma kent trafiğinde kararlar üniversite, belediye ve UKOME arasında gidip gelirken yıllardan beri halk otobüslerinden inen vatandaşlar için kullanılan Adnan Menderes meydanındaki iniş durağı iptal edilince olan vatandaşa oldu

Bandırma kent trafiğinde kararlar üniversite, belediye ve UKOME arasında gidip gelirken yıllardan beri halk otobüslerinden inen vatandaşlar için kullanılan Adnan Menderes meydanındaki iniş durağı iptal edilince olan vatandaşa oldu. 
Bandırma’da hastane, üniversite, Beyaz Evler, Paşabayır, Paşakonak, Paşakent mahalle halkının taşındığı otobüsler günde ortalama 15 bin vatandaşı indirmek için kullandığı durak yerine Mehmet Akif Ersoy Caddesi’ndeki ana terminalde indirmeye başlayınca ulaşım eziyete dönüştü. 
Başlatılan uygulamaya otobüslerden inerken sorumlulara isyan eden mahalle halkının sesini ise duymak zorunda olan muhtarlar da ortada yok! 
Halk otobüslerinden başka tüm araçların park ettiği yerde İDO’ya servis yapan VİP yolcu araçları ise indi-bindi yaparken halk otobüslerine indi durağının iptal eden karara tepki yağıyor. Bazı vatandaşlar kent merkezine uzak olmasına rağmen daha emniyetli olan Ordu Caddesi’nde hemzemin geçide yakın durakta iniyor. Hâlbuki yıllardan beri kullanılan meydandaki indi durağından kent merkezine ulaşım emniyetli ve daha kolay gerçekleşiyordu. 
Sosyal medyada Ünal A. Adındaki bir vatandaş ”Duraklar iptal edilince ne oldu? Diye soruyor ve “Trafik sorunu çözüldü mü, rahatladı mı? Madem böyle olacağı gün açıkken yazık değil mi vatandaşa… Hasta halinle hastaneden gel, bir de üstüne işkence son durağa kadar inmekle pazardan elindeki yük ile…” 
Haber: Erdem Özcan 
 



Anahtar Kelimeler: Ulaşım keşmekeşine diyecek!
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı