Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

UKOME toplantısı Balıkesir´de yapıldı

UKOME toplantısı Balıkesir´de yapıldı

Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal, Balıkesir´de gerçekleşen Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısına katıldı.

Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal, Balıkesir´de gerçekleşen Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısına katıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´un başkanlığında, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESOB), Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fehmi Erdem, ilçelerin şoförler ve otomobilciler odaları başkanları, trafik düzenlemesi ile ilgili emniyet müdürlüğü birimleri, taşıyıcılar, minibüsçüler ve servis taşımacılığı yapan kooperatiflerin başkan ve yöneticilerinin katıldığı ?danışma? nitelikli toplantıda ulaşımın sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Başkan Uğur, kendisine iletilen konuları tek tek not aldı.
Toplantıya katılan Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal, şu bilgiyi verdi:

?Toplantıda, üyelerimizin, plaka, uygunluk ve güzergâh belgesi almak için Balıkesir´deki UKOME´ye gitmelerinin sıkıntı yarattığını belirterek, UKOME´nin, Bandırma´ya bir irtibat bürosu açmasını önerdim. Boşta bulunan S ve T plakalarını alamayan vatandaşların haklarını kaybetmemeleri için verilen sürenin uzatılmasını istedim. Araç ve model değişiklik sürelerinin uzatılmasını gerektiğini belirttim. İlçelerdeki ticari plaka alışverişlerinde, 5 yıl aynı kentte oturma zorunluluğunun uzunluğuna dikkat çektim. Odaya kayıtlı ve vergi mükellefi olup, faal çalışan minibüslerin, D/4 belgelerini almayan ticari araçlara çalışma izninin verilmesi gerektiğine işaret ettim. Sorunlarımıza büyük bir duyarlılıkla yaklaşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur´a çok teşekkür ediyorum.?
Haber :?Taygun Ertan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı