Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Uğuru 2023 kesmedi çıtayı 2071e yükseltti

Uğuru 2023 kesmedi çıtayı 2071e yükseltti

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur geçtiğimiz gün parti kurmayları ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur geçtiğimiz gün parti kurmayları ile birlikte basın toplantısı düzenledi. 
Uğur, Balıkesir`in büyümesi için çalışmalarda bulunduklarını açıkladı.
Balıkesir`in Mart 2014`te Büyükşehir olarak seçimlere girmesinin kesinleşmesiyle, tüm partilerin Balıkesir`i kazanma iştahını arttırdı.
Uğur, "Ak Parti olarak, olarak hedefimiz Türkiye büyürken Balıkesir`i de büyütmek. Balıkesir`de yaşayan insanların hayat standardını yükseltmek yaşam kalitesini iyileştirmek. Çünkü büyükşehir ile birlikte Balıkesir`in maddi imkanları artıyor" dedi.
Uğur, basın toplantısında şu bilgileri açıkladı:
Nüfusumuz 1 milyon 161 bine yaklaştı
Balıkesir`in nüfusu 1 milyon 160 bin 739 olarak açıklandı. Balıkesir`in yaz nüfusu ise 2 milyonun üzerinde. Bilindiği gibi Balıkesir´in Marmara Denizinde 170 kilometre, Ege`de 115 kilometre kıyı şeridi var. Yani 300 kilometreye yakın kıyı şeridimiz var. Avşa Adası, Erdek gibi Marmara kıyısında olan ilçelerimizde, beldelerimizde de artış yaşanıyor ve Balıkesir`in nüfusu ikiye katlanarak 2 milyon nüfus oluyor. Ada sayısı olarak Türkiye`de en fazla adası olan il Balıkesir. 32 adamız var.
Bor madenine sahibiz
Balıkesir 1 milyon 500 bin hektar alanda, 510 bin hektar tarım arazisi, 210 bin hektar mera-çayır ve 675 bin hektar orman arazisine sahip. Türkiye`yi besleyen illerden bir tanesi diyoruz. 500 bin büyükbaş, 900 bin küçükbaş, 1 milyon süt üretimi, 2 bin 500 ton bal üretimi, 10 milyon zeytin ağacı, termal suları, ormanları, her türlü tahıl ve sebzenin yetiştiği, meyvanın yetiştiği bir il. 37 çeşit mineralin, demirinden kömürüne, bakırından mermerine bor tuzlarına kadar çok zengin bir maden sahalarına sahip.
Cazibe merkeziyiz
AK Partinin Balıkesir merkezinde yaptığımız işler, yatırımlar var. Dolayısıyla insanlar Balıkesir merkezine geliyor. Balıkesir merkez ilçenin köyleriyle beraber nüfusu 338 bin 936. Bunun % 20`si köylerde yaşıyor, % 80`i kent merkezinde yaşıyor. Demek Balıkesir gelişiyor, büyüyor. Nasıl oluyor bu iş? İşte üniversitesiyle, OSB`siyle, yapılan yatırımlarla, yollarıyla, sağlık kuruluşlarıyla, tüm kuruluşlarıyla Balıkesir bir cazibe merkezi haline gelmiş.
Önemli karayolu kavşağındayız
Bütün karayolların hesabı, İstanbul trafiğine uğratmadan bu yoğun araç trafiğini, turizm trafiğini Çanakkale Boğaz Köprüsüyle Balıkesir üzerinden gelecek, buradan isterse Balıkesir-Dursunbey yolu 73 kilometre bölünmüş olarak yapılıyor, devamında Kütahya-Afyon İç Anadolu´ya doğru oradan gidecek. İsterse İstanbul-İzmir otobanı 370 kilometre, bu kavşakla dahil olup İzmir tarafına da gidebilecek. Bu yol önemli bir yol. Aynı şekilde İstanbul`dan gelen otoyol, Balıkesir`den İzmir`e gidiyor. Bu yol bölünmüş Susurluk yolu. O da Balıkesir merkezine giriyor ve İzmir`e gidiyor. Aynı şekilde Edremit`e olan yolumuz var. Yani Çanakkale`ye hem bu bölünmüş yolumuzdan gidilebilecek, hem de otoyoldan gidilecek.
50 yıl sonrasını düşünüyoruz
Balıkesir`in 10-20-50 yıl sonrasını düşünmek zorundayız. Balıkesir sıkışmış kalmış. Milli Kuvvetler Caddesi, Anafartalar Caddesi. Balıkesir 2023`e, 2071`e kadar hazır olması lazım. Onun için Balıkesir Kuzey Çevre Yolu şu anda proje ihalesi önümüzdeki günlerde yapılıyor. Balıkesir`in çevresi çevre yollarıyla yapılmış, hem Çanakkale`ye bağlantısı, İzmir, İstanbul bağlantısı, iç bölgelere olan bağlantılarıyla tamamlanmış olacak. Biz büyük düşünüyoruz. Diyoruz ki çocuklarımız, gençlerimiz gelecekte sıkıntı çekmesin. 
Şehir hastanesinin projesi hazır
Bu hastanenin Nükleer Tıbbından, Kardiyovaskülerinden, Onkolojisinden, Kadın doğumundan 220 bin metrekarelik bir hastane. Bunun projesi hazırlandı. Bazı sorunlar vardı onlar aşıldı. Şimdi şöyle bir sorun çıktı;
Balıkesir`in suyunun en fazla olduğu yer Çayırhisar, Ovaköy, Yakupköy üçgeni içindedir. En fazla da su Kaynarca bölgesidir. İkizcetepeter Barajı yapılmadan Balıkesir`in suyu buradan pompalanırdı. Bizim şehir hastanesinin yapılacağı yerde yapılan sondaj da 2-2,5 metrede su çıktı. Tabi bu hastanenin yer altına giden 2 tane de bodrum katı da var. Bununla ilgili proje çalışmaları yapıldı. Sözümüz var sözümüzü yerine getireceğiz. Şimdiye kadar Allah`a şükür hiç mahcup olmadık, ne vaat ettiysek yerine getirdik. Şu anda proje ihaleye gönderildi. İhale sırasını bekliyor. Kısa bir zaman sonra Balıkesir şehir hastanemiz ile ilgili basın toplantısı yapıp ihalesinin kaça yapıldığını, ne zaman biteceğini açıklayacağız.
Sındırgı`da turizm alanlarının daraltılması söz konusu değil
Sındırgı`da termal turizm alanlarının daraltılması diye bir şey yok. Sındırgı`yı ziyaret ettim ve orada söyledim. Kim yatırım yapacaksa gelsin yakamıza yapışsın. Nerede işi var? Turizm Bakanlığında mı? Yardım edeceğiz. Tarım Bakanlığında mı? Takip edeceğiz. Bizler Balıkesir`de olmaktan iftihar edeceğiz, gurur duyacağız.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli