Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Uğur´dan, amatör spora 8,5 milyon lira destek

Uğur´dan, amatör spora 8,5 milyon lira destek

Balıkesir´de, Amatör Spor Haftası kutlamaları kapsamında Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Dağıtımı ve Sporun Enleri Ödül Töreni düzenlendi.

Balıkesir´de, Amatör Spor Haftası kutlamaları kapsamında Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Dağıtımı ve Sporun Enleri Ödül Töreni düzenlendi.
Amatör Spor Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Dağıtımı ve Sporun Enleri Ödül töreni Kurtdereli Spor Salonu´nda yapıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan törenlerin açılış konuşmalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil İbrahim Koyuncu ve Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç yaptı.
Daha sonra katılımcılara hitap eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir olarak merkezinde insan olan hizmet anlayışı ile hareket ettiklerini söyledi.
Göreve geldikleri günden beri Balıkesir´i gelişmiş kentler seviyesine çıkartmak, yaşadığımız şehrin marka değerini yükseltmek için birçok projeye imza attıklarını belirten Başkan Uğur, ?Geçtiğimiz yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz, Mahalle Ligi Futbol Turnuvamız, Türkiye çapında ses getiren, dikkatleri şehrimize çeken bir organizasyon-marka haline geldi. Turnuvamızı, 20 ilçemizin tümünde, 12- 18 yaş arası gençlerimizin tümüne hitap eden dev bir turnuvaya, ciddi bir lige dönüştürdük. Toplamda 33 bin sporcuya ulaştık. Artık marka haline gelen turnuvamızın dördüncüsü, bu yıl da yoğun bir katılımla devam edecek? diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi´nin geçtiğimiz yıl 712 okula toplamda 15 bin top dağıtımında bulunduğunu ifade eden Başkan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Geçtiğimiz yıl dağıtımını gerçekleştirdiğimiz 15 Bin adet top, Balıkesir ilimizin tamamında toplam 712 okulumuza Büyükşehir Belediyemiz tarafından ulaştırıldı. Aynı şekilde bu yıl da alımı yapılan 25 bin adet futbol, basketbol ve voleybol topuyla, okullarımıza ve amatör spor küplerimize dağıttığımız top sayısı 40 bine ulaşacak. Yine amatör spor kulüplerine eşofman, sedye ve antrenman malzemelerini temin ettik. Biz bu hizmetleri günlük değil, kalıcı olarak planladık-uyguluyoruz. Nitekim sadece malzeme değil; Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu´na kalıcı bir bina yapımı için yer tahsisini de yaptık. Mahalle Ligi Futbol Turnuvası ve malzeme yardımlarıyla spora yaptığımız yatırım toplamda 8.527.000,00 liraya ulaştı.? dedi.
Başkan Uğur´un konuşması ardından Vali Ersin Yazıcı´da bir konuşma yaparak amatör spora verilen desteklerin artacağını söyledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli