Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Uğur, Türkiye Ziraatçiler Derneği İl Başkanı

Uğur, Türkiye Ziraatçiler Derneği İl Başkanı

Burak Uğur, Türkiye Ziraatçiler Derneği Balıkesir İl Başkanlığına seçildi.

Türkiye’de ziraat teknikerleri, ziraat teknisyenleri, ziraat mühendisleri, ev ekonomisi teknikerleri, akademisyenler ve bilim insanlarının meslek örgütlenmesi olarak 1949 yılından beri çalışmalar yapan Türkiye Ziraatçiler Derneği(TZD), Türkiye’de 10.000’den fazla aktif üyesi eşliğinde temsilcilikler ve şubeleri aracılığıyla ülke tarımına katkı sunmayı sürdürüyor.
Ülkemizin en önemli tarım bölgelerinden olan Balıkesir ilinde yeni yapılanmaya giden Türkiye Ziraatçiler Derneği, Balıkesir İl Başkanlığına Bandırmalı Ziraat Yüksek Mühendisi Burak Uğur’u seçti.
Akdeniz Üniversitesi Tarım Ekonomisi Yüksek Lisans, Dumlupınar Üniversitesi İşletme Yönetimi(MBA) Yüksek Lisans ve Gedik Üniversitesi Hukuk Yüksek Lisans derecelerine sahip olan Burak Uğur, özel bir tohum şirketinde “ürün müdürü” konumunda görev yapıyor.
Yeni yapılanma hakkında konuşan Uğur, “Balıkesir ilimiz tarım potansiyeli açısından ülkemizin en önemli kentlerinden biri. Ancak bu büyüklüğüne karşın sahada birçok sorunla karşı karşıya kaldığımız bir bölge aynı zamanda. Biz tarım profesyonelleri olarak bölgenin sesini daha çok duyurabilmek, sorunlarını dile getirebilmek ve çözüm olabilmek adına Türkiye Ziraatçiler Derneği’nde buluşuyor ve büyüyoruz. Kamu yararına dernek statüsünde bulunan meslek örgütümüzde görev almaktan onur duyuyorum” dedi.
Türkiye Ziraatçiler Derneği Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş, “Türkiye Ziraatçiler Derneği, kurulduğu günden bugüne ülke tarımına katkı sunmuş, bugün 28 şubesi ve 36 temsilciliği ile sektörün tüm dinamiklerini içinde barındırmaktır. Balıkesir ilindeki yapılanmamız ile de üretenlerin, sektör temsilcilerinin sesi olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.  Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı