Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Uğur, tüm Balıkesirin başkanı olacağım

Uğur, tüm Balıkesirin başkanı olacağım

AK Partiden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına seçilen A. Edip Uğur Ben 1 milyon 200 bin kişinin başkanıyım dedi.

AK Partiden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı`na seçilen A. Edip Uğur "Ben 1 milyon 200 bin kişinin başkanıyım" dedi.
Balıkesir`in ilk Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Edip Uğur mazbatasını alarak göreve başladı.
Uğur "MYK üyeliğim de partideki görevlerim de sona eriyor. Ankara`ya gidince de milletvekilliğinden istifa edeceğim. Ben artık 1 milyon 200 bin kişinin başkanıyım. Tüm ilçe belediyelerine farklı muamele yapmadan aynı anlayışla hizmet edeceğim" şeklinde konuştu.    
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Kemal Yılmaz`dan alarak göreve başladı. 
AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı ve kalabalık partili grubu ile adliye binasına gelerek mazbatasını alan Balıkesir`in ilk Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, tüm il genelinde yaşayan 1 milyon 200 bin kişiye eşit hizmet sözü verdi.
Uğur: "20 ilçemizle birlikte hareket edeceğiz"
Uğur mazbatasını aldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada "Mazbatamızı aldık, ilk defa Balıkesir Büyükşehir oldu. Balıkesir`e ve ülkemize hayırlı hizmetlere vesile olmasını Cenab-ı Allah`tan niyaz ediyoruz. Bundan sonra Altıeylül, Karesi Belediyelerimiz ve 20 ilçe belediyemiz ile birlikte Büyükşehir Belediyesi olarak Balıkesir`e hizmet edeceğiz. Merkezde 3 belediyeyi de aldık. Artık Büyükşehir Belediyesi olarak 20 ilçemiz ile birlikte hareket edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak ilk meclis toplantımızı haftaya Çarşamba günü gerçekleştireceğiz." dedi.
Uğur: "Tüm Balıkesir`in Belediye Başkanıyım"
Uğur "Artık Balıkesir`de yaşayan 1 milyon 200 bin kişinin başkanıyım. Herkese eşit mesafede, hiç kimseye farklı muamele yapmadan bir belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğiz. Bütün belediye başkanları kanunen de partilerde faal görev alamıyor. Benim şu andan itibaren Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeliğim, MYK üyeliğim dahil partide her hangi bir görev almam söz konusu değil. Ankara`ya gidince de milletvekilliğinden de istifa edeceğim. Bakın bu fedakarlığı da yapıyoruz. Bütün parti görevlerimizi bırakıp Balıkesir`e hizmet edeceğiz. Kurucu belediye başkanıyım, ilk önce kuruluşu yapacağız, kanalizasyon, su işleri, itfaiye, koordinasyon, ulaşıma kadar daire başkanlıklarını kuracağız" diye konuştu.
Uğur: "Balıkesirspor`u Süper Lige taşıyacağız"
PTT 1. Lig`de şampiyonluk mücadelesi veren Balıkesirspor`a tam destek sözü veren Uğur "Balıkesirspor formda, takımın morali, motivasyonu çok iyi. Aynı şekilde Süper Lig`e kadar devam. Balıeksirspor`un başarı için ne gerekiyorsa önce onu yapacağız. Biz il olarak Süper Lig`e çıktık şimdi sıra Balıkesirspor`un Süper Lig`e çıkmasında. Balıkesirspor da artık Süper Lig`de yarışacak" dedi.  


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli