Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Uğur, müjdeyi verdi

Uğur, müjdeyi verdi

Körfez de trafik denize inecek

Büyükşehir Belediye başkanı A. Edip Uğur, Ayvalık, Cunda Adası, Küçükköy ve Sarımsaklı Plajlarında incelemelerde bulundu.
Uğur, körfez bölgesinde denizde yolcu taşımacılığını hayata geçireceklerini, bununla ilgili Büyükşehir Belediyesinin projelerini hayata geçirmek üzere çalışmaların başlatıldığını bildirdi.
Başkan Uğur, körfezde Altınoluk’tan Ayvalık’a kadar Balıkesir’in sahillerinde feribotla ulaşım sağlanacağını, bunun iç ve dış turizmi de büyük ölçüde canlandıracağını söyledi.
Uğur: “Ayvalık-Cunda arasına 240 metrelik köprü yapılacak”
Uğur, geçtiğimiz hafta Ayvalık ilçesinde incelemelerde bulundu. İlk olarak Cunda’ya (Alibey Adası) geçen Uğur’a Balıkesir ve Ayvalık’taki yerel yöneticiler ile Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi’nden teknik heyet eşlik etti.
Uğur, Ayvalık’ı Cunda’ya bağlayan karayolu yerine köprü yapılacağını, 240 metre uzunluğundaki köprünün inşasının çok yakında başlayacağını ve bu köprü ile turizm cenneti Ayvalık’ın Cunda Adası ile bağlantısının her mevsim daha güvenli olacağını kaydetti.
Uğur: “Cunda’ya 60 metrelik iskele”
Uğur, Alibey (Cunda) Adası’ndaki incelemesi sırasında Lale Adası mevkiinde boğaz köprüsü yakınında mevcut atıl haldeki eski iskelenin olduğu yere kıyıdan denize 60 metre uzunluğunda yeni ve modern bir iskele yapılması için talimat verdi.
Başkan Uğur, Ayvalık Cunda Adası ile birlikte kıyı şeridindeki birçok sahil beldesinde uygun yerlerde iskele kurulacağını, bu şekilde Altınoluk, Akçay, Güre, Burhaniye, Gömeç, Ayvalık arasında gemiyle yolcu taşımacılığının başlayacağını, denize inen trafiğin bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacağını kaydetti.
Uğur: “Ayvalık-Sarımsaklı arasına bölünmüş yol”
Uğur, Ayvalık ilçe merkezinden Sarımsaklı’ya olan karayolunun Küçükköy yol çatısındaki gölet bölgesinin bölünmüş yol yapılması için talimat verdi.
Uğur: “Sarımsaklı Plajına yeni düzenleme gelecek”
Dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajı’nın yeniden düzenleneceğini ifade eden Uğur, plaj için özel bir proje uygulayacaklarını, Büyükşehir Belediyesi olarak yetki neyse sonuna kadar kullanacaklarını açıkladı. Halk ve işletmecileri mağdur etmeyeceklerini işaret eden Uğur, Sarımsaklı Plajı için çok özel bir proje hazırlatacağını ve bunu en kısa zamanda hayata geçireceklerini yineledi.



Anahtar Kelimeler: Körfez de trafik denize inecek
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli