Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Uğur İstikrarla büyümeye devam ediyoruz

Uğur İstikrarla büyümeye devam ediyoruz

AKP Genel Başkan Yardımcısı Uğur Balıkesire Çinliler yatırım yapıyor.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Uğur "Balıkesir`e Çinliler yatırım yapıyor. Ankara`dan iş makineleri üreten bir firma geldi, OSB`de yer baktı. Balıkesir`de hareket olmasa bu yatırımlar gelmez Balıkesir istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Buda bizi son derece mutlu ediyor" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, Büyükşehir konusu ve devam eden yatırımları değerlendirdi. 
Balıkesir`in dışarıdan göç almadan istikrarlı bir şekilde büyüdüğünün altını çizen Uğur, Balıkesir`in 2014 yerel seçimleri sonrası Büyükşehir olması ve İzmir-İstanbul otobanının tamamlanmasıyla cazibe merkezi haline geleceğini öne sürdü.
Balıkesir`de bugün sabah Tekzen`in açılışının yapıldığını ifade eden Uğur, konuşmasını şöyle sürdürdü: `Balıkesir`de hareket olmasa Tekzen gelip buraya yatırım yapmaz. Çinliler geliyor. Bugün yine Ankara`dan iş makineleri yapan büyük bir firma geldi, OSB`yi gezdi ve Balıkesir ile ilgili bilgi aldı. Tekzen den sonra Üniversiteye gittik. Üniversite`de muhteşem güzel bir cami yapımı devem ediyor. Daha sonra Tıp Fakültesi hastanesini ziyaret ettik. 200 yataklı modern tıp fakültesi hastanesinin % 98 bitmiş. 45 yoğun bakım yatağının olduğu hastanenin çevre düzenlemesi ve bağlantı yolları yapılıyor. 2-3 ay içinde faaliyete geçecek. Balıkesir istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Gelişme ve büyüme, imkanların artması için Büyükşehir gerekli. Büyükşehir uygulaması daha önce yapıldı. Bütün mülki sınırları kapsayan uygulama Kocaeli ve İstanbul`da oldu. Buralarda güzel gelişmeler oldu. Balıkesir`de Büyükşehir oldu. Balıkesir Ege`ye Marmara`ya kıyısı olan, 37 çeşit madenin çıktığı, her türlü sebze meyvenin yetiştiği termal kaplıca ve dağlarıyla hakikaten güzel bir coğrafya. İnşallah Büyükşehir`in imkanları ve nimetlerinden Balıkesir fazlasıyla yararlanacak. Balıkesir`de sağlıklı bir büyüme var. Benim fabrikamda 300 kişi çalışıyor. Ya Gökköylü, ya Çayırhisarlı ya da Kesirvenli, Balıkesir`in köylerinden yani dışarıdan göç almadan sağlıklı büyüme içerisinde olan bir Balıkesir var. Bununla insan mutlu oluyor. Bursa`ya veya Manisa`ya bakın çok göç, çarpık yapılaşmaya neden oluyor. Buda insanlarını rahatsız ediyor. Üniversitemiz öğrenci sayısı önümüzdeki yıl 40 bin. Küçüksan`da 10 bin kişi çalışıyor. Bunlar birer fabrika gibi. Yollarımızda bittiğinde, İstanbul-İzmir otobanı bittiğinde Balıkesir bir cazibe merkezi haline gelecek."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false