Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Uğur, Havran Belediye Başkanını konuk etti

Uğur, Havran Belediye Başkanını konuk etti

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Havran Belediye Başkanı ile meclis üyelerini konuk etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Havran Belediye Başkanı ile meclis üyelerini konuk etti.
Ziyarette konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin büyük bir gayret içerisinde çalıştığını, önemli hizmetler vermeye devam ettiğini buna rağmen büyük bir hazımsızlık içinde olan muhalefetin kara propaganda yaptığına dikkat çekti.
Uğur, “Ancak, ne yaparlarsa yapsınlar bu gemi su almaz. Hizmetler devam ediyor. Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımız ile Bakanlarımız ile hep beraber gece-gündüz çalışıyoruz. Biz de inşallah onlara ayak uyduracağız. Devlet iş yapan müteahhidin paralarını tıkır tıkır ödüyor, hastaneler yapılıyor, okullar yapılıyor, yollar yapılıyor. İktidar partisinin çözülmesini amaç edinenler kendileri çözülüyorlar. Büyük bir hazımsızlık var. Ama bakıyorsunuz hem istikrar hem hizmetler devam ediyor” diyerek hükümetin başarılı olduğunu, hizmetlerin daha da artarak devam edeceğini konuklarıyla paylaştı.
Büyükşehir Belediyesi Karesi Salonunda gerçekleşen görüşmede, üyeler kendilerini tek tek tanıttıktan sonra kısaca taleplerini ve görüşlerini dile getirdi.
Havran Belediye Başkanı ve meclis üyelerini dikkatle dinleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Havran’da asil ve yedek ayırt etmeksizin tüm meclis üyeleriyle tam bir uyum halinde ekip çalışması yaptıklarını anlattı.
Havran’a Büyükşehir’den büyük yatırım müjdesi beklediklerini belirten Emin Ersoy, en önemli isteklerinden biri olarak ilçedeki Eybek Suyunu evlere götürmek olduğunu anlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Havran’ın bu talebini inceleyeceklerini gerekeni yapmaya çalışacaklarını söyledi.
Havran Belediye Başkanı ve beraberindeki meclis üyeleri ilçede halkın üçte birinin geçim kaynağı olan balıkçılıkla ilgili sorunlarını aktarıp, Havran Barajı’ndaki balıkçılığın başkaları tarafından satın alındığı, Havran’lılara balık avının yasaklandığı şeklindeki şikayetlerini dile getirdi. Uğur, konunun araştırılması için talimat verdi.
Uğur, Havran’la ilgili termal bir yatırım için proje hazırlattığını, ilçeyi her bakımdan kalkındırması planlanan projeyle ilgili detayları daha sonra paylaşacaklarını söyledi. Fransa’da katılacağı önemli bir toplantıda Havran’la ilgili yatırımcı arayacaklarını kaydeden Başkan Uğur, Büyükşehir Belediyesi olarak tüm Balıkesir’i kalkındırıp marka yapmak için çalışmalara devam ettiklerini kaydetti.
Uğur: “Arıtma tesisi varsa atık su bedeli alınır”
Uğur, BASKİ’nin atık su tesisi kurulu olan yerlerde atık su bedelini mutlaka aldığını ve alacağını, atık su tesisinin olmadığı bölgelere de bu tesislerin mutlaka kurulacağını bildirdi.
Başkan Uğur, “BASKİ şu anda hala daha kırsaldaki mahallelerden su parası almıyor. Ama elektrik paralarının hepsini ödüyor. Biz her ay 2-2.5 milyon lira kırsaldaki pompaların parasını ödüyoruz. Hala daha 5 kuruş almadık. Kırsaldaki vatandaşlar suyu limitsiz kullanıyorlar, para ödemedikleri için açık bırakıyorlar. Şu anda Havran suyu 1.80 liradan kullanıyor, Kalabak Mahallesi 0.45 kuruştan kullanacak. Bütün dünyada çevre önemli çevreyi kirleten öder. Arıtma tesisi çalışmaya başladığı zaman atık su parası da alacağız. Biz en başta dedik ki ‘Arıtması olandan atık su bedeli alacağız’ Balıkesir’de % 30 atık su bedeli alınıyor. Sularda arsenik olduğunu tespit ettik. 50 senedir arsenikli su kullanıyorlar, kimse de bir şey demiyor. Her tarafta arıtma yapacağız, bu sistem ile çevreyi temiz tutacağız, sağlıklı su içeceğiz” dedi.
Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy ziyaretin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a gösterdiği ilgisinden dolayı teşekkür ederken dökümden yapılmış Kocaseyit heykeli hediye etti.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli