Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Uğur, yayımladığı mesajla tüm darbeleri kınadı

Uğur, yayımladığı mesajla tüm darbeleri kınadı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 28 Şubat 1997 tarihinde yaşanan post modern darbenin yıldönümünde bir kınama mesajı yayımladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 28 Şubat 1997 tarihinde yaşanan post modern darbenin yıldönümünde bir kınama mesajı yayımladı.
Uğur, Post-Modern Darbesi ve Anti-Demokratik Tüm Girişimlere Yönelik Yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: ?28 Şubat 1997 post-modern darbenin üzerinden 20 yıl geçmiş bulunmaktadır. Milletimizin iradesi ile kurulacak olan hükümetlere hepimiz saygı duymalıyız. İnanıyoruz ki demokratik olmayan hiçbir girişim milletimizin iradesini işgal edemeyecektir. Bu nedenle milletimizin iradesine uygun olmayan hiçbir girişimin başarılı olacağına inanmıyorum. Ayrıştıran, ötekileştiren, birlik ve beraberliğimizi zedeleyen, vicdanları yaralayan bu süreçler kabul edilemez. 28 Şubat 1997 post-modern darbesi ülkemiz üzerinde kurulan hain planlardan sadece biriydi. Her dönem vatanımızın birliğini, milletimizin beraberliğini hedef alan bu girişimler hiçbir zaman başarıya ulaşamamıştır. Milletimizin iradesini, temel hak ve özgürlüklerini hiçe sayan, milletimizin tercihlerine saygı duymayan hiçbir anlayış asla ve asla hedefine ulaşamaz. 28 Şubat; zulmün, adaletsizliğin ve haksızlığın ta kendisi olmuştur. Milletimizi; inancından, fikir ve düşünce dünyasından, kılık-kıyafetinden dolayı hakir görenler Türkiye´nin kara lekesi olarak tarihe geçmiştir. Üniversitelerde, kamu kurumlarında, toplumsal alanlarda milletimize sınırlar çizmek isteyenler Yeni Türkiye´nin inşasını hesap edememiştir. 28 Şubat´ın bin yıl sürmesini planlayanlar, milletin iradesine mahkum olmuştur. Bugün, 28 Şubat´ın enkazları Güçlü Türkiye tarafından ortadan kaldırılmıştır. Bizler, gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan hiçbir iradeyi asla kabul etmiyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve milletimizin feraseti ile başarıya ulaşamamıştır. Türkiye, dimdik ayakta durarak göğüslediği tüm saldırılardan, krizlerden, kaoslar dan, darbelerden güçlenerek çıkmayı başarmış bir ülkedir. Milletimize sözümüz var ülkemizi baştanbaşa inşa edinceye kadar milletimizin refah seviyesini daha yükseğe ulaştırmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Yeni süreç içerisinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi istikrar ve güven ortamının tesis edilmesinde önemli katkı sağlayacaktır. Başta 15 Temmuz darbe girişimi olmak üzere 27 Mayıs 1960 darbesi, 12 Mart 1971 muhtırası, 12 Eylül 1980 darbesi, 28 Şubat post-modern darbe, 27 Nisan 2007 -e bildirisi olmak üzere anti-demokratik tüm girişimleri şiddetle kınıyorum. Milletimizin bundan sonra demokratik olmayan hiçbir girişime imkan vermeyerek geleceğe emin adımlarla yürüyeceğine yürekten inanıyorum.? Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli