Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Uğur Mumcu kavşağının adı Koca Seyit olarak değiştirildi

Uğur Mumcu kavşağının adı Koca Seyit olarak değiştirildi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin Manolya, Yeni İzmir ve Vasıfçınar caddelerinin kesişimin de yaptırdığı Uğur Mumcu Kavşağı´nın adı meclis toplantısında oy çokluğu ile alınan kararın ardından Koca Seyit Kavşağı olarak değiştirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin Manolya, Yeni İzmir ve Vasıfçınar caddelerinin kesişimin de yaptırdığı Uğur Mumcu Kavşağı´nın adı meclis toplantısında oy çokluğu ile alınan kararın ardından Koca Seyit Kavşağı olarak değiştirildi.
Bu değişikliğin ardından basına yazılı açıklamada bulunun Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin CHP´li Üyesi Serkan Sarı, Uğur Mumcu Kavşağı isminin değiştirilmesini kabul etmediklerini belirtti.
Sarı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?Balıkesir Büyükşehir Belediye meclisinin son yapılan toplantısında sunulan önergede Uğur Mumcu Kavşağı´nın isim değişikliğinden bahsedilmeden sanki yeni bir kavşak çalışması gibi ifade edilerek meclis yanıltılmıştır. Bu yapılan kabul edilebilir bir şey değildir. Ülkemizde çok önemli bir değere sahip olan herkes tarafından saygı ile anılan gazeteci yazar, basın ve demokrasi şehidimiz Uğur Mumcu ismine yapılan bu saygısızlığın kabul edilmesi mümkün değildir. Yapılan bu hatadan en kısa zamanda dönülmesi gerekmektedir. Balıkesir´de 24 yıl önce bu kavşağa verilen isim ile yaşatılmaya çalışılan Uğur Mumcu adının birtakım kimseler tarafından kabul edilememesi ve kaldırılmak istemesini bir tür anlayamıyoruz. Bu kavşağın adı 1996 yılında ve 2009 yılında değiştirilmek istenmiş fakat kamuoyunun ve yöneticilerin duyarlı tutumu sonucu Uğur Mumcu Kavşağı´nda herhangi bir isim değişikliği yapılmamıştır. Geçen hafta yapılan meclis toplantısında ise Balıkesir Büyükşehir AKP meclis üyeleri bizlerin tüm itirazına rağmen kavşağın ismini değiştirmiştir. Bugüne kadar ülkemiz ve şehrimiz için önemli olan, saygı duyulan kişilerin isimleri birçok yere verilmiştir. Hergelen yerel yönetici bu şekilde kafasına göre değişiklik yapar ise toplumda huzursuzluk yaratır. Bunu yerine yeni yapacağımız veya isim koyulmamış yerlere, toplumda ve şehrimizde kabul görmüş isimleri verebiliriz. Meclisteki sayısal çoğunluk kullanılarak mevcut verilmiş olan isimleri kaldırmak doğru değildir. Meclis toplantısında bu kavşak adının değişikliği ile ilgili olarak yaptığımız itirazlara, alanın çok küçük olduğu Uğur Mumcu isminin daha büyük bir yere verilebileceği dile getirdiler. Bizlerde verilecek olan yerin belirtilmesini talep ettiğimizde bir cevap alamadık. Meclis toplantısında bahsedildiği gibi yeni daha büyük bir projede Uğur Mumcu´ya yakışır bir şekilde yaşatmalıyız. Bunun içinde yerel yöneticilerden bir cevap bekliyoruz. Bu kavşağa verilmek istenen isim Koca Seyit Kavşağı´dır. Meclis toplantısında bu kavşağın çok küçük olduğu için değiştirildiği söylendi. Peki bu kavşak şayet çok küçük olarak görülüyor ise Koca Seyit Kavşağı ismi neden buraya verilmek isteniyor? Bizler bu yaklaşımı doğru bulmuyoruz. Çanakkale zaferinin kazanılmasında önemli bir yere sahip olan Seyit Onbaşı´mızın adının yaşatılması bizleri çok mutlu etmektedir. Onun ismine göstereceğimiz saygı sadece bir kavşak projesine vereceğimiz isim ile olmaz. Esas olan Seyit Onbaşı´nın doğup büyüdüğü yer olan ve onun adını taşıyan Koca Seyit Köyü´ne göstermiş olduğunuz saygıdır. Seyit Onbaşı´nın köyünde vatandaşlar çevre köylerden su taşıyarak ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Maden ocağının altında toz dumanında nefes almaya çalışıyor. Yerel yöneticilerimiz bunları görmezden gelip Seyit Onbaşı´nın adının kavşak projesine vererek saygı gösterdiklerini düşünüyorlar. Esas olan bu değerlere sahip çıkmaktır.?
Haber Merkezi

 



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli