Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Uğur, mermer sektörü temsilcileriyle görüştü

Uğur, mermer sektörü temsilcileriyle görüştü

Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Mermerciler Madenciler ve İşadamları Derneği (MARMİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Dinçer ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Balıkesir´e giderek Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´u makamınd

Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Mermerciler Madenciler ve İşadamları Derneği (MARMİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Dinçer ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Balıkesir´e giderek Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´u makamında ziyaret etti.
MARMİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Dinçer, mermer sektörünün Marmara Adası´nda en çok gelişme gösteren ve ekonomik olarak en çok büyüyen sektör olduğunu söyledi.

Marmara Adası´nda mermercilikte modern tesislere sahip bir şekilde hizmet verdiklerini belirten MARMİAD Başkanı Dinçer "Mermer sektörü son yıllarda en çok gelişme gösteren ve ekonomik olarak en çok büyüyen sektör. Hem iç piyasaya da, hem de ihracat anlamında arkadaşlarımızın çok önemli çalışmaları var. Onların büyümeleri, istihdam oluşturmaları, dünya markası haline gelmesi bizleri mutlu ediyor" dedi.

Sektörün ilk günleri hatırlandığında mermeri sadece ikiye ayırabilen aletlerle çalışıldığını anlatan Dinçer, günümüzde modern fabrikalarda, teknolojinin getirdiği aletlerle sektörde iyi işler yapıldığını açıkladı.

Mermer işletmecilerinin sorunlarını dikkatle dinleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ise, Balıkesir´de mermer sektörünün yoğun olduğu Marmara Adası´nın belediye başkanı Süleyman Aksoy ile sürekli istişare içinde olduklarını, bu sektörü daha da ileriye taşıyabilmek için birlikte projeler gerçekleştirmek istediklerini kaydetti.

Haber : Tuncay Ertan



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı