Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Uğur, Bandırma´da şikayet konusu olan çukurlara açıklık getirdi

Uğur, Bandırma´da şikayet konusu olan çukurlara açıklık getirdi

Bandırma´da açılan çukurların kapatılmamasından dolayı sık sık rahatsızlığını dile getiren Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´ya, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur cevap verdi.

Bandırma´da açılan çukurların kapatılmamasından dolayı sık sık rahatsızlığını dile getiren Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´ya, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur cevap verdi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, çukurların kapatılması için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bandırma Belediyesi´ne ücret ödendiğini açıkladı.
Bandırma´da basın mensupları ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bandırma Belediyesi´nin sosyal medya hesaplarından yollardaki çukurlarla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesine yönelik eleştirilere cevap veren Başkan Uğur, ?Bandırma´da açılan çukurlar BASKİ´nin açtığı çukurlar değildir. Büyükşehir Belediyesi olarak elektrik, doğalgaz, Superonline vs. gibi firmaların açtığı çukurların kapatılması için Bandırma Belediyesi´ne ücretlerini ödedik. Çukurları kapatmak onların yükümlülüğünde olup tüm ilçelerde durum aynı" dedi.
Uğur, ayrıca General Balcı Çamlığında Bandırma Belediyesi´nin yaptığı yerlerin BASKİ kazıları nedeniyle bozulduğunu şeklindeki eleştirileri de cevapladı.
Büyükşehir Belediyesi olarak kimse ile çatışıp, kavga etmek istemediklerini vurgulayan Başkan Uğur, General Balcı Çamlığında Bandırma Belediyesi´nin yaptığı yerlerin BASKİ kazıları nedeniyle bozulduğu şeklindeki eleştirilere de yanıt verdi. Başkan Uğur şöyle konuştu: ?Bunun ne Bandırma´ya, ne Balıkesir´e, ne halka, hiç kimseye faydası yok. Ama tutup ta Bandırma Belediye Başkanı´nın bu hat çit tellerinin dışından geçsin, yaptığımız yol bozuldu gibi açıklamalar hiç hoş olmayan açıklamalardır. Bu konuda mutabakata varmıştık. Tutanaklar var. Dursun Mirza imzalı el yazılı tutanaklar. 29 Eylül 2016 tarihinde Dursun Mirza el yazısı ile ?Arazinin boru hattının döşenmesinden sonra eski haline getirilerek bırakılması kaydı ile uygundur´. Bizim yaptığımızı Büyükşehir bozuyor filan gibi sözler doğru değil, yanlış. Biz iyi şeyler güzel şeyler yapmak istiyoruz, polemiklere girmek istemiyoruz. Telekom, Uedaş, Süperonline ve Aksa gibi şirketler UKOME´ye müracaat edip hat geçireceğini söylüyor. Biz izin verdiğimizde Aykome İlçe Hakediş Raporu var. Bunların hak edişlerini biz, BASKİ dışındakilerin tamamını Bandırma Belediyesi´ne ödüyoruz. 2016 yılında 631 bin 875 lira ödemişiz. 2017 yılında 209 bin 375 lira iki ayda. Bunların sorumluluğu tamamen ilçe belediyesine ait. Müracaat Ukome´ye yapılıyor, hak edişler Bandırma Belediyesi kasasına giriyor. Bandırma´da açılan çukurlar Baski´nin açtığı çukurlar değildir. Büyükşehir Belediyesi olarak elektrik, doğalgaz, Superonline vs. gibi firmaların açtığı çukurların kapatılması için Bandırma Belediyesi´ne ücretlerini ödedik. Çukurları kapatmak onların yükümlülüğünde." dedi.
Uğur ayrıca asfalt parası için bir şirkete 21 milyon lira ödendiği şeklindeki haberlerinde yalan olduğunu söyleyip, Büyükşehir Belediyesi´nin 2014 yılından bu yana bu tür çalışmalar için 9 milyon lira para ödediğini belirtti.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli