Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Uğur, Balıkesir´li gazileri konuk etti

Uğur, Balıkesir´li gazileri konuk etti

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği yöneticileri ve şehit aileleri Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´u ziyaret ettiler.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği yöneticileri ve şehit aileleri Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´u ziyaret ettiler.
Gazilerin Günü´nü kutlayan Başkan Uğur, Çamlık Tepesi´ne yapılan Hilal minareli Şehitler Camii hakkında bilgiler verdi.
19 Eylül Gaziler Günü Balıkesir´de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk´e Gazilik unvanı ile Mareşal Rütbesinin 96. yıldönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü´nü kutlamak amacıyla Atatürk Anıtına Vali Ersin Yazıcı, İl Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hv.Plt.Tuğg. Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı A. Hulusi Karakuz sırasıyla çelenk koydular.
Törende; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kahraman Gazilerimiz ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak göndere bayrak çekildi.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Ali Hulusi Karakuz´un günün anlam ve önemi ile ilgili konuşması ile tören sona erdi.
Törenler sonrası Valilik ve Garnizon Komutanlığına ziyarette bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği yöneticileri ve şehit aileleri Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´a ziyarette bulundular.
Başkan Uğur´a kendilerine verdikleri desteklerden ötürü teşekkür eden gaziler, dernek faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
Gazilerin ülke için savaşa katılarak yara aldıklarını söyleyen Başkan Uğur, ?Türkiye´de Kore´den Kıbrıs çıkartmasına kadar gazilerimiz var. Allah onlardan razı olsun. Gazilerimiz inanç ve ruh ile hareket ediyor? dedi.
Gaziler ve şehit ailelerinin Çamlık Tepesi Rekreasyon Alanı´ndan yapılan çalışmalarla ilgili sorularına cevap veren Başkan Uğur, Balıkesir´in her köşesinden görülecek olan camiye Şehitler Camii ismini vereceklerini söyledi. 2018 yılında Ramazan Ayı´nda Şehitler Camii´nde namaz kılacaklarını ifade eden Başkan Uğur, ?Avlu Balıkesir´den teleferik ile 2400 metreden oraya çıkacağız. Şehitler Camii minaresi Balıkesir için bir anıt olacak. Minare Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi´nde yapılıyor. Balıkesir Üniversitesi´nden hocalarımızda işin başında. Minare için 300 ton demir kullanılacak. Balıkesir´e giren oradaki hilali görecek. Cami içi 5 bin, avlusu da 5 bin kişilik. 10 bin kişi bir arada namaz kılabilecek? diye konuştu.
Ziyarette Başkan Uğur, gaziler ve şehit ailelerine Çamlık Tepesi Rekreasyon Alanı ve Şehitler Camii ile ilgili hazırlanan sinevizyonu izletti.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli