Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

UEDAŞ´dan abonelerine süper hizmet

UEDAŞ´dan abonelerine süper hizmet

Saatlerce süren arızalar artık 2 dakikada onarılacak

Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ) tarafından 2,7 milyon aboneye daha kaliteli elektrik dağıtım hizmeti vermek amacıyla tüm ölçüm, izleme ve kumanda faaliyetlerini 24 saat kesintisiz izleme olanağı sağlayan SCADA projesinin ilk fazının devreye alındığı bildirildi.
UEDAŞ´tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova İllerini kapsayan SCADA sistemi sayesinde tüm ana istasyonlar uzaktan izlenerek, enerji dağıtım sistemlerinde oluşabilecek arızalara bölgeye gitmeden anında müdahale edilebilecek.
2014 yılının Haziran ayında başlatılan SCADA projesinin ilk fazının devreye alınmasıyla, kritik öneme sahip 290 dağıtım merkezinin SCADA merkezinde uzaktan izlenmeye başlandı.
İlk fazının yatırım bütçesi 20 milyon lira olan projenin, 2018 sonunda tamamlanacak ikinci fazı için ise 10 milyon lira ek yatırım yapılacak. Bu ek yatırımla, 220 istasyon daha SCADA´ya dahil edilecek.
UEDAŞ Genel Müdürü Mesut Efe, "Bir hat üzerindeki elektrik direklerinden ya da kablolarından biri hasar gördüğünde sistem alarm verecek. Nerede hangi arıza var, sistem bunu bize gösterecek ve biz de arızanın olduğu yere yakın olan ekibimizle iletişime geçeceğiz. Böylelikle zaman kaybetmeden arıza giderilmiş olacak." dedi.
SCADA ile birlikte sisteme entegre olacak "Coğrafi Bilgi Sistemi" sayesinde elektrik kesintisinden etkilenen abonelerin mesaj yoluyla bilgilendirileceğini belirten Efe, "Örneğin bir kamyon elektrik direğine çarptı ve elektrikler kesildi. Bu elektrik kesintisinden etkilenen abonelerimizin cep telefonlarına ´Kamyon çarpması sonucu elektrik direği hasar gördüğü için elektriğiniz kesildi. Şu anda arıza gideriliyor´ şeklinde mesaj gidecek. Böylece vatandaş elektrik kesintisinin neden kaynaklandığını öğrenecek. Aksi takdirde aboneler elektrik kesintisini bizim yaptığımızı düşünüyor." diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli