Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

UEDAŞ abonelerini güncelliyor

UEDAŞ abonelerini güncelliyor

Abone güncellemesi başlatan UEDAŞın, yeni uygulaması hakkında görüş bildiren aboneler, düşünce güzel ama uygulama nasıl olacak? sorusuna yanıt aradı.

Abone güncellemesi başlatan UEDAŞ`ın, yeni uygulaması hakkında görüş bildiren aboneler, düşünce güzel ama uygulama nasıl olacak? sorusuna yanıt aradı. 
UEDAŞ (Uludağ Elekt, rik Dağıtım A.Ş.) tüm konut ve işyerlerine gönderdiği bildirimle elektrik aboneliğinin bundan sonra herkesin kendi adına yaptırması gerektiğini duyurdu.  Güncelleme çalışmaları dahilin de aboneliğin kendi adına olması durumunda TC Kimlik numarası, ulaşılabilinecek telefon numaraları ve e-posta bilgilerinin bildirilmesini de istedi.
Başvurunun 45 gün içerisinde yapılmasını ve bu tarihi aşanların ise cezalı duruma düşerek Perakende Satış Sözleşmesi gereği elektriğin kesilebilineceğini de bu bildirimde duyuruyor. Ancak başvurunun tarihi ise belirtilmiyor. Yani hangi tarihe göre 45 gün içerisinde yapılacağı konusunda açıklayıcı bir durum yok.
Ayrıca, Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinde usulsüz elektrik kullanımı olarak tanımladığı "başkası adına olan elektrik aboneliğini kullanır" olunması halinde de kişilerin kendi adına sözleşme yapması gerektiğinin de altı çiziliyor.
Müşterilerin kendi adına sözleşme imzalamadan elektrik kullananların tespit edilmesi halinde ise kesme/bağlama bedelinin 5 (beş) katı bedelle (95,85 TL) ile cezalandırılacakları ve elektriklerinin de kesilecekleri de ayni bildirimde yer alıyor.
Bunlar yasal zorunluluk gibi gözükse de, asıl uygulamanın nasıl olacağı konusunu merak ediyorum. Elektrik sayacağı okumaya giden görevlilerin başlarına neler geldiğini de göz önüne alırsak, bu uygulamanın "Varoşlarda" pek de istenilen seviyede olmayacağı kanısında olanlardanım.
Müşteri bilgilerinin güncellenmesi çalışmaları kapsamında yürürlüğe girmesi istenen uygulamanın başlangıç tarihinin belirtilmemesinin ise kargaşalara da yol açacağı unutulmuş gibi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı