Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Uçurtma Şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Uçurtma Şenliği renkli görüntülere sahne oldu

17. Edremit Uçurtma Şenliği Zeytinli Mahallesinde yapıldı.

17. Edremit Uçurtma Şenliği Zeytinli Mahallesinde yapıldı.
Edremit Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle her yıl yapılan Uçurtma Şenliği'nin 17.'si Zeytinli Mahallesi Dalyan Sahilinde yapıldı. Gün boyunca eğlenceli yarışmaların yapıldığı şenlikte dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
Yüzlerlerce uçurmanın gökyüzüne salındığı şenlikte çocuklara 1000 tane yüzlerce ücretsiz uçurtma dağıtıldı. Ayrıca eğlenceli yarışmalar yapıldı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın çocuklarımız ve tüm bireyler olarak tam bir bayram coşkusu içerisinde geçmesi için belediye olarak bu yılda çocuklara eğlenceli bir şenlik hazırladıklarını belirterek, Bugün ne güzel uçurtmalar gökyüzünde özgürce süzülüyor. Ancak sadece bir uçurtmanın değil, birlikte yüzlerce uçurtmanın gökyüzünde süzülmesinin daha önemli ve anlamlı olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımızın geleceğinin de gökyüzünde uçuşan uçurtmalar gibi özgür ve aydınlık olmasını diliyorum” dedi.
Çocuklar arasında yapılan eğlenceli yarışmalardan sonra en dik uçurtma, el yapımı en özgün uçurtma, çuval ve yumurta yarışmalarında dereceye giren çocuklara ödülleri dağıtılarak etkinlik son buldu.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli