Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Üç devrim şehidi Edremit'te anıldı

Üç devrim şehidi Edremit

Türkiye'nin öğrenci hareketi liderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişinin 43. yılında CHP Edremit İlçe Gençlik Kolları tarafından Akçay Mahallesi'nde düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Türkiye'nin öğrenci hareketi liderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişinin 43. yılında CHP Edremit İlçe Gençlik Kolları tarafından Akçay Mahallesi'nde düzenlenen etkinliklerle anıldı.
Etkinliğe katılan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka yaptığı konuşmada, devrimler ve devrimcilerin asla ölmeyeceğini söyledi.
6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen dönemin öğrenci hareketi lideri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan CHP Edremit İlçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Akçay Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'nda Anılarıyla darağacında üç fidan” konulu etkinlik ile anıldı.
Etkinlikte ilk olarak CHP Edremit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Çağdaş Alkan bir konuşma yaptı.
Ardından gençlik kolları üyeleri tarafından Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın ailelerine yazdıkları son mektuplar okundu.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'da Hepsi Türkiye'nin o günkü koşullarında yetişmiş insanları idi. Bütün suçları, hataları bağımsız Türkiye istemeleriydi. Bu uğurda geri adım atmadan kahrolsun, faşizm, kahrolsun emperyalizm diyerek darağacına yürüdüler. İsteselerdi düşüncelerini bir parça satmak suretiyle çok zengin olabilirlerdi. Ancak kendilerine miras bırakan Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsız Türkiye Cumhuriyeti uğruna canlarını feda ettiler. O çocuklar bizlerin gönlünde ve Türkiye'nin dört bir yanında her yıl daha da artan coşkuyla anılırken onları ipe götürenler 43 yılda adı bile hatırlanamaz hale geldi. Hiçbir zaman devrimler ve devrimciler ölmez.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından özgün müziğin ünlü ismi Ali Altay sahne aldı. Altay, üç fidanı anlatan ezgileri ile etkinliğe katılanları hüzünlendirdi.
Gecenin sonunda Ali Altay'a teşekkür çiçekleri verildi.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli