Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Uçarmak: ?Marmarabirlik önemli bir ticari kuruluş haline geldi?

Uçarmak: ?Marmarabirlik önemli bir ticari kuruluş haline geldi?

"Turquality desteği birliklere de verilmeli"

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sezai Uçarmak, Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu ile beraberindeki heyet, Marmarabirlik´e inceleme ve çalışma ziyaretinde bulundu.
Marmarabirlik´in üretim tesislerini yerinde inceleyen Bakanlık heyetine, ürün alım ve satış rakamlarından yatırımlara, Ar-Ge çalışmalarından ihracata kadar Marmarabirlik´in dünü ve bugünü hakkında sunum yapıldı.
Uçarmak, ziyarette Marmarabirlik´in örnek bir yönetim anlayışıyla katma değer yaratan önemli bir ticari kuruluş haline geldiğini söyledi. "Marmarabirlik´i gıpta ile takip ediyoruz" diyen Uçarmak, "Marmarabirlik, hedefi olan bir yönetim olduğunda, parametrelerin düzeldiğini gösteren iyi bir örnektir. Üzerine katma değer konulduğunda birlikler üreticiye çok önemli kazanımlar sağlamaktadır. Kaldı ki Türkiye´de belli sayıda birlik var. Birkaçı tasfiye olmuş durumda. Günümüzde bu sistemin hem üreticiyi yormadan hem normal bir ticari ünite olarak varlığını sürdürmesi gerekiyor. Sürekli bize destek versinler diyerek, resmi kapılarda dolaşmanın bir anlamı yok. İyi yönetmenin manevi bir sorumluluk olduğunun da bilincinde olarak bu yapıyı sürdürmek gerekir" diye konuştu.
"TURQUALITY İÇİN GEREKENİ YAPACAĞIZ"
Uçarmak, Bakanlığın gücü yettiğince birliklerin ve kooperatiflerin yanında olduğunu vurgulayarak, doğru yere doğru taleple gidildiğinde mutlaka ilerleme sağlanacağını kaydetti.
Özellikle ihracatın tüm ticari kuruluşlar gibi birlikler için de önem arz ettiğini belirten Uçarmak, sadece iç piyasada faaliyet göstermenin uzun vadeli kazanımlar için yeterli olmayacağını söyledi.
Uçarmak, Marmarabirlik´in 2016 yılında gerçekleştirdiği 24 milyon dolar ihracatın çok önemli bir parametre olduğuna işaret ederek, birliklerin ve kooperatiflerin de ihracat teşviklerinden faydalanması gerektiğini vurguladı.
Uçarmak, "Birliklerin ve kooperatiflerin Turquality Destek Programı kapsamına alınması için gereken düzenlemenin yapılması konusunda gereken desteği vereceğiz. Ekonomi Bakanlığı ile görüşelim ve bu konunun birlikte takipçisi olalım" şeklinde konuştu.
"HEDEFİMİZ DÜNYA MARKASI OLMAK"
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa´da, birliklerin ve kooperatiflerin Turquality Destek Programı kapsamına alınması için Ekonomi Bakanlığı ile ön görüşme yaptıklarını da belirterek, böyle bir desteğin sağlanması halinde Marmarabirlik´in dünya markası olma hedefine daha da yaklaşacağını vurguladı.

Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false