Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

TZOB: Belediyeler tarım sektörüne gönül vermeli

TZOB: Belediyeler tarım sektörüne gönül vermeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: Tarımda büyükşehir belediyelerimiz hızla yapılanmalı, tarım birimlerini tamamlamalı, sektöre hizmete başlamalıdır.” dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: “Tarımda büyükşehir belediyelerimiz hızla yapılanmalı, tarım birimlerini tamamlamalı, sektöre hizmete başlamalıdır.” dedi.
Bayraktar, 2012 yılında çıkarılan ve 30 Mart 2014’de yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimiyle yürürlüğe giren büyükşehir yasasıyla, büyükşehir belediyelerine tarım sektörüne yönelik hizmet götürme görevi verildiğini bildirdi.
Bayraktar, “büyükşehir belediyelerimiz de buna sadece görev olarak bakmamalı, tarım sektörüne gönül vermelidir. Tarımda büyükşehir belediyelerimiz hızla yapılanmalı, tarım birimlerini tamamlamalı, sektöre hizmete başlamalıdır” dedi.
Kanunun “Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarım ve hayvancılığı desteklemek amacıyla her türlü faaliyet ve hizmette bulunabilirler” hükmünü hatırlatan, bu birimlerin alanlarına giren sahalarda çeşitli konularda hizmet vermeye başladığını belirten Bayraktar, şu bilgileri verdi:
“Envanter çalışmaları, eğitim faaliyetleri, çiftçilerde önemli konularda bilgi verilmesi, duyuruda bulunulması, çiftçilerin ürünlerini pazarlaması için pazar yerleri tahsisi, sözleşmeli tarım uygulamaları belediyelerin vermiş olduğu hizmetlerden bazıları. Bu hizmetlerin artarak ve çeşitlenerek gelişimi bizim için önemli. Çünkü yasayla 16 bin 82 köy ve 1591 belde büyükşehir sınırları içinde mahallelere dönüştürüldü. Tabii bu köy ve beldelerdeki tarımsal faaliyet de büyükşehirler sınırlarına girmiş oldu.”
Yasa çıktığında büyükşehir belediyelerinden tarıma kaynak ayırmalarını talep ettiklerini, bunun meyvelerini görmek istediklerini bildiren Bayraktar, “gelinen safhada gelişmeler olduğunu görüyoruz fakat birim kurulmasının ve hizmetlerin götürülmesinin yeterli olmadığını biliyor bunların daha da artarak sürmesini bekliyoruz.” diyerek sözlerine ekledi.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu