Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Tuzla Köyü balıkçı barınağı ve köy konağı tamamlandı

Tuzla Köyü balıkçı barınağı ve köy konağı tamamlandı

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Paşalimanı adasının şirin köyü Tuzla Köyünde incelemelerde bulundu.

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız,  Paşalimanı adasının şirin köyü Tuzla Köyünde incelemelerde bulundu.
Tuzla Köyü Muhtarı Cemal Ülker ve köy sakinlerinin iskelede karşıladığı Kaymakam Kaygısız, yapımı yeni biten köy konağını inceleyip, köyün sorunları hakkında bilgi aldı.
Kaymakam Kaygısız ve beraberindeki heyet daha sonra, içme suyu tesisi ile balıkçı barınağını gezdi.
Tamamlanan yatırımlarla ilgili basına bilgi veren Kaygısız, "Tuzla Köyümüz Paşalimanı adasının, Kapıdağ Yarımadasına en yakın sahilinde yerleşmiş durumda. Acil durumlarda ve muayyen zamanlar dışında adanın ulaşımı Tuzla Köyümüzden sağlanmakta. Köylülerimiz geçimlerini balıkçılık ve turizmden kazanıyorlar. Görüyorum ki balıkçı barınağı kullanımlarına açıldı. Bugün en az onlar kadar bende mutluyum.  Temenni ediyorum ki bundan sonra balıkçılıktan, daha fazla gelir elde edecekler. Aynı zamanda Köy Konağı yapımı da bitti. Başta Köy Muhtarımız Cemal Ülker olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Tuzla Köyü Muhtarı Cemal Ülker ise, "İlk defa Tuzla Köyünde köyümüze yakışır Köy Konağımızın inşaatını devlet-millet işbirliğiyle bitirdik. Köyümüze yaklaşık 60 bin liraya mal oldu. Yapımında çok maddi sıkıntı çektik. Ama zahmetsiz rahmet olmuyor. Bugün tüm zorluklar geride kaldı. 150 M2 iki katlı Köy konağını halkımızın ve turistlerin hizmetine sunmanın gururunu yaşıyoruz. Ayrıca içme suyunun terfi hattını değiştirdik. Yeni terfi binasını yaptık. 2012 yılı Özel İdare Programına yeni vurulacak sondajımız alındı. İnşallah bu çalışmada bittiğinde içme suyunda sıkıntımız kalmayacak. Ayrıca balıkçı barınağımızın yapımı için çok mücadele verdim. Devletimiz sesimize kulak verdi ve 2011 yılında balıkçı barınağımızı yaptı. Allah devlete millete zeval vermesin. Bizim geçim kaynağımız balıkçılık. Eğer bu balıkçı barınağı çok önceleri yapılsaydı, köyümüz İstanbul`a göç vermezdi. Çakıl Köyü gibi hem işimiz önümüzde olurdu hem de ülke ekonomisine katkı sağlardık. Kısmet bugüneymiş. Bizleri bu hizmetlerde yalnız bırakmayan başta Kaymakamımız olmak üzere Erdek İlçemiz yöneticilerine Tuzla Köyü adına şükranlarımı sunuyorum." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false