Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TÜVTURK bir yeniliğe daha hizmet attı

TÜVTURK bir yeniliğe daha hizmet attı

Gezici istasyon ile periyodik araç muayene hizmetini Balıkesirin ilçelerine götüren TÜVTURK, bir yeniliğe daha imza attı. Gezici araç muayene istasyonu artık Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü hizmeti de verecek

TÜVTURK, gezici araç muayene istasyonuyla egzoz gazı ölçümü de yapabilecek.
Gezici istasyon ile periyodik araç muayene hizmetini Balıkesir`in ilçelerine götüren TÜVTURK, bir yeniliğe daha imza attı. Gezici araç muayene istasyonu artık Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü hizmeti de verecek
Balıkesir`de 4, Türkiye genelinde ise 193 sabit istasyonunda araç muayenesi hizmetlerine ek olarak Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm Hizmeti de veren TÜVTURK`ten bir yenilik daha… Türkiye genelinde sabit istasyonun bulunmadığı 800`ün üzerindeki ilçeye 73 gezici istasyonla araç muayene hizmeti götüren TÜVTURK, bu gezici araç muayene istasyonlarında artık egzoz gazı emisyonu ölçümü hizmeti de verecek.
Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Araç Muayenesi ile de bağlantılı
Balıkesir`de bu hizmetin verildiği Merkez, Ayvalık, Bandırma ve Edremit sabit istasyonlarının yanı sıra diğer tüm ilçeleri de belirli tarihlerde ziyaret eden gezici istasyonda egzoz gazı ölçümü hizmeti almak isteyen araç kullanıcılarının, araçlarıyla birlikte sadece ruhsatlarıyla muayeneye gelmeleri yeterli oluyor. Bu işlemin bedeli KDV dahil 28 TL. TÜVTURK tarafından gerçekleştirilmekte olan `Periyodik Araç Muayenesi`nde, egzoz gazı emisyon ölçümünün bulunmaması `Ağır Kusur" kapsamında yer alıyor. Emisyon ölçüm işlemi sonucu sınır değerlere uygun çıkmayan araç sahibi, bu duruma neden olan kusuru gidererek ölçümünü bir ay içerisinde herhangi bir ücret ödemeksizin tekrar yaptırabiliyor. 
Balıkesir'lilere büyük kolaylık sağlayacak
Egzoz gazı emisyon ölçümünün araç muayenesi ile bağlantılı olmasına rağmen bugüne kadar bazı ilçelerde ölçüm hizmeti veren bir nokta olmadığı için araç sahipleri ciddi anlamda mağdur oluyor ve araç muayenelerini ilçelerinde gezici istasyonlarda yaptırırken, sadece egzoz ölçüm işlemi için komşu ilçelere veya şehirlere gitmek durumunda kalıyordu. Yeni uygulama bu nedenle birçok araç sahibi için büyük bir kolaylık sağlıyor.
Gezici istasyon programı hakkında bilgi www.tuvturk.com.tr internet sitesinden ya da 0850 222 8888 nolu TÜVTURK çağrı merkezinden alınabiliyor.
Ölçüm yaptırmamanın cezası 782 TL
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri ile Emniyet ve Jandarma  ekiplerince müştereken yapılacak rutin denetimlerde egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmadığı tespit edilen araç sahiplerine 782.-TL, yönetmelikte belirlenen standartlara aykırı emisyona sebep olan araç sahiplerine de 1.567.-TL idari para cezası öngörülüyor. Egzoz gazı emisyon ölçümü hususi otomobiller için ilk üç yıl sonunda ve devamında iki yılda bir, resmi otomobiller için ilk 2 yıl sonunda ve devamında yılda bir, diğer motorlu taşıtlar için de ilk yıl sonrasında ve devamında yılda bir yapılmak zorunda. Bununla birlikte, trafikte seyreden ve 10 yaşını aşmış motorlu taşıtların her yıl egzoz ölçümü yaptırma zorunluluğu bulunuyor. Traktörler, iki veya üç tekerlekli araçlar ile 1 Ocak 1980 tarihinden önce trafiğe tescil edilmiş dizel motorlu taşıtlar ise egzoz gazı emisyon ölçümünden muaf.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli