Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

TUSKONdan Erdekli iş adamlarına seminer

TUSKONdan Erdekli iş adamlarına seminer

Güçlü olmanın reçetesi daha fazla ihracat…ihracat..ihracat…

Türkiye ve dünya arasında ticaret köprüleri kuran Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu`nun (TUSKON) Genel Sekreteri Adem Kaçar, Erdek Turizmcileri ve İşadamları Derneği (ERTİAD) üyeleriyle bir araya geldi. 
ERTİAD Derneğinde gerçekleşen seminerde, TUSKON`un faaliyetleri ile bilgili veren Kaçar, TUSKON`a 40 bin işadamının üye olduğunu belirtip, 140 ülkeye ihracat yapılmasına öncülük eden, 140 ülkede hukuk büroları ve mali müşavirleriyle hizmet vermeye çalışan ülkemizin dinamik derneklerinden biri olduğunu anlattı.
TUSKON`un 2005 yılında İstanbul`da kurulduğunu anımsatın Kaçar, "TUSKON bünyesinde, Türkiye genelinde, 80 ilde 200`e yakın işadamı derneği faaliyet gösteriyor. Ülke kalkınmasının temelini oluşturan ekonomik yapılanmanın geliştirilmesine yönelik altyapı çalışmalarını destekleyen TUSKON, işletmelerimizi ve girişimcilerimizi global iş dünyasının bir parçası haline getirmeyi amaçlıyor. TUSKON, bu doğrultuda, işadamlarımızın uluslararası pazarlardaki tecrübelerinin paylaşılması, bunların yayılması ve yeni iş fırsatlarının oluşturulması yolunda öncü bir kuruluş olarak hizmet veriyor. Tabandan tavana doğru gösterdiği gelişim yelpazesiyle iş dünyasının geniş bir bölümünü kucaklayan TUSKON, işletmelerin uluslararası ufka sahip olmasına ve ihracat hedefli olarak büyümesine yönelik altyapı hazırlıyor. Ülke sorunlarıyla ilgili tespitlerini, düşüncelerini ve önerilerini kamuoyu ile paylaşmayı ve bu yönde katılımcı öneriler geliştirmeyi misyonu çerçevesinde görüyor. Şefaf bir anlayışla çalışmalarını sürdürmeyi ilke edinen TUSKON, ulusal ve evrensel hukuk normlarına saygılı olmayı önemserken, sürdürülebilir ve çevreye saygılı bir büyüme modelinin değerine inanıyor. Akılcı çözümlerle iş hayatında yeni fırsatların oluşturulmasına zemin hazırlarken, bu çerçevede toplam kalite ve markalaşma bilincinin oluşturulmasını da destekliyor. TUSKON iş imkanlarını genişletmenin yanı sıra sosyal projelerle toplumsal hayatın kalitesini yükseltmeyi de görevleri arasında görüyor." dedi. 
ERTİAD Başkanı Faruk Çınal ise, kendilerine ihracat nasıl yapılır? Konusunda bilgi veren TUSKOM Genel Sekreteri Adem kaçar`a önce teşekkür etti.
Daha sonra, bu seminerin yararlı olabilmesi için yakın bir zamanda Erdek`li işadamları olarak yurt dışı ziyaretlerinin yapılabileceğine dikkat çeken Çınal, kendilerine verilen bu tür aydınlatıcı bilgiler ışığında ihracat nasıl yapılabilir? Sorusunun cevabının yanı sıra, Erdek`te ticaret ve turizm gelirlerinin daha üst seviyelere çıkarabilmesi için sadece kendilerine değil, tüm ilçe halkına önemli görevler yüklendiğini açıkladı.
Türkiye`nin ihracatını artırırken yeni pazarlarda mutlaka etkin ve etkili olabilmeyi amaçladıklarını söyleyen Çınal, "Erdek`li işadamları olarak yeni bir çalışma başlattık. Buna göre ülkelerdeki sektörleri inceleyip, hangi ülkenin hangi sektörlere ihtiyacı var, onları çıkaracağız" dedi. 
Haber : Taygun. ERTAN


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı