Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Türkiyeyi Besleyen İl Balıkesir

Türkiyeyi Besleyen İl Balıkesir

Tarım ve hayvancılığın can damarı Gönen, 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarına ev sahipliği yapıyor.

Tarım ve hayvancılığın can damarı Gönen, 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarına ev sahipliği yapıyor. 
Yoğun katılımın gerçekleştiği fuarın açılışını Vali Ahmet Turhan ile Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar birlikte yaptı. Renkli görüntülere sahne olan fuarda konuşan Vali Turhan, Balıkesir`in Türkiye`yi besleyen il olduğunu açıkladı.
Tarım ve hayvancılığın teknolojiyle buluşması gerekir. Fuarlar bu yüzden önemli diyerek konuşmasına devam eden Vali Turhan, Gönen`in Kaplıcasıyla marka olduğunu hatırlatıp, Gönen turizminin dünyaya açılması gerektiğini söyledi.
Fuarların Balıkesir ve Gönen için önemli olduğunu söyleyen Vali Ahmet Turhan, Balıkesir`in Türkiye`yi besleyen il olduğunun altını çizerek, "Tarım ve hayvancılıkta teknolojiyi yakından takip etmek zorundayız. Çalışmalarımızı dünyadaki gelişmeleri baz alarak yapmamız şart" dedi.
Gebze ve İstanbul sanayisinin bölgeye kaydığını da hatırlatan Vali Turhan, doğru planlama yapılmadığı takdirde tarım ve hayvancılığın baltalanacağını söyledi. Program, stantların gezilmesiyle sona erdi.
Gönen 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarının açılışına, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Sarıköy Belediye Başkanı Ali Yeşildağ, Ticaret Odası Başkanı Hasan Özçağlayan, Ticaret Borsası Başkanı Ümit Çetin, Ziraat Odası Başkanı Necati Özkurt, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Engin Aslan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli