Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Türkiye’ye örnek “Bandırma Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi

Türkiye’ye örnek  “Bandırma Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi

Edremit’in ardından Bandırma’da Türkiye’ye örnek olacak “Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi”nin açılışını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Yatırımlarımız artarak sürecek, Bandırma bambaşka bir hale gelecek” dedi.

Edremit’in ardından Bandırma’da Türkiye’ye örnek olacak “Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi”nin açılışını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Yatırımlarımız artarak sürecek, Bandırma bambaşka bir hale gelecek” dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edremit’in ardından Bandırma’da da Türkiye’ye örnek olacak “Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi”nin açılışını yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın açılışını yaptığı Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi, Güney Marmara Bölgesi’nde önemli bir ihtiyacı giderecek ve aynı zamanda sokak hayvanları için acil müdahale üssü olarak hizmet verecek. Şehir genelinde 9’uncu bakımevi, Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Ovaköy, İvrindi ve Edremit’ten sonra 4’üncü bakımevi olarak faaliyete giren Merkezin açılışında konuşan Başkan Yücel Yılmaz, sokak hayvanlarının bakım ve tedavisi noktasında bölgede büyük bir eksikliği giderdiklerini söyledi. Yılmaz, “Allah nasip ederse yatırımlarımız artarak sürecek, Bandırma bambaşka bir hale gelecek” dedi.
‘YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK’
Bandırma’ya bazı güzel işlerin temelini atmaya, bazılarının ise açılışını yapmaya ve sohbet etmeye geldiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Bandırma’nın trafiğini, otoparkını, eğitim ve sağlık kalitesini, kısacası her şeyini Büyükşehir olarak ele aldık. Bazılarını hemen yaptık, bazılarını planladık, projelendirdik. Allah nasip ederse önümüzdeki yıllarda da yatırımlarımız sürecek, Bandırma bambaşka bir hale gelecek. Sonuca ulaşmanın çok değerli bir şey olduğunu düşünüyorum. Söylemle değil eylemle sonuç almak. Konuşarak değil; çalışarak, bütçelendirerek, değerine değer katarak sonuç almak ve şehri güzelleştirmek çok değerli” dedi.
‘SOKAKTAKİ CANLARIMIZIN HİZMETİNDEYİZ’
Bandırma, Erdek, Manyas, Gönen’e yatırımın çok yakıştığını dile getiren Başkan Yücel Yılmaz, “Üniversitemiz açıldı, açıldığı andan itibaren Büyükşehir olarak yanındayız. Can dostlarımız, sokak hayvanlarımızla ilgili bir eksiğimiz vardı, bölgede. O eksiği de bugün; güler yüzlü veterinerlerimizle, personelimizle, tam teşekküllü bir Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi ile gideriyoruz. Şanslıyız; merkezimiz, Bandırma Belediyemizin tam karşısında. Kardeşlik içerisinde sokaktaki canlarımızın hizmetinde olacağız. Bu tesis çok şeye hizmet edecek” açıklamasında bulundu.

MERKEZLERİN SAYISI ARTACAK
Yıllarca şehre hizmet eden tarihi Bandırma Ortaokulu binasını, tarihi dokusunu koruyarak restore edip Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet binası olarak faaliyete aldıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, mevcut binayı da Sokak Hayvanları Tedavi Merkezine dönüştürdüklerini belirtti ve “Bu merkezlerin sayısını artıracağız” dedi.

‘GURURLA SÖYLÜYORUM’
Büyükşehir Belediyesi’nde görevli veterinerler ile deprem bölgesinde çok çalıştıklarını vurgulayan Başkan Yücel Yılmaz, “Gururla söylüyorum; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ince fikri her yerde yoktur. VETBUS’umuz, VETBULANS’ımız, tüm veterinerlerimizle birlikte deprem bölgesinde canlara yardımcı olmak için seferber olduk, her yere yetişmeye çalıştık” açıklamasında bulundu.

HAYVANSEVERLERDEN DESTEK İSTEDİ
Sokak hayvanlarının bakım ve tedavileri için hayvanseverlerden de destek beklediklerinin altını çizen Başkan Yücel Yılmaz, “Siz görün, bulun biz tedavi edelim. Bu işlerde müdahale zamanı çok önemli. Gecikmeden, hızlı bir şekilde araçlarımızla, veterinerlerimizle, tam teşekküllü tedavi merkezimizle bölgedeki tüm sokak hayvanlarına hizmet etmek için buradayız. Bandırmamıza, bölgemize hayırlı olsun” dedi.

MERKEZ HAKKINDA…
Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi, bakım ve tedavinin yanı sıra uzman veteriner hekimler tarafından birçok komplike operasyonun yapılabileceği bir altyapıya sahip. Ameliyathane, tedavi birimi ve bakım odasındandın oluşan Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi, yoğun bakım kabini, röntgen, hemogram cihazı gibi sokak hayvanlarının teşhis ve tedavisi için gerekli olan bütün donanımlara sahip olacak şekilde tasarlandı. Güney Marmara bölgesinde kısırlaştırma ve rehabilitasyon uygulanmalarıyla popülasyonun kontrol altına alınması açısından da önem arz eden tedavi merkezinde, acil durumlarda sokak hayvanlarına anında müdahale edebilmek için 7 gün 24 saat acil müdahale aracı da hazır olarak bulunacak. Merkez ile ayrıca nüfus yoğunluğuna bağlı olarak acil müdahale ve tedavi taleplerine de hızlı bir şekilde çözüm sağlanması hedefleniyor.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı