Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Türkiye´ye örnek olacak proje törenle açıldı

Türkiye´ye örnek olacak proje törenle açıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye´ye örnek olacak proje olarak değerlendirilen Sokak Hayvanları Bakımevi´ni törenle hizmete soktu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye´ye örnek olacak proje olarak değerlendirilen Sokak Hayvanları Bakımevi´ni törenle hizmete soktu.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye´nin en büyük Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi´nin açılışı geçtiğimiz günlerde Balıkesir´e gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un katıldığı tören ile yapıldı.
5 milyon 250 bin liraya mal olan Bakımevi, yılda 5 bin hayvana hizmet verecek.
Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, tesisin yapılışında yaptığı konuşmada barınağın Bakan Eroğlu´nun katkı ve destekleri ile inşa edildiğini ifade etti.
Tesisin kurulduğu alanın Orman ve Su İşleri Bakanlığı´ndan alındığını belirten Başkan Uğur, ?İlimiz genelinde hizmet verebilecek Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılmıştır. 20 bin 500 metrekarelik alanda 1000 hayvan kapasite ile hizmete başlayacak olan tesisimiz yılda en az 5 bin hayvana hizmet verecektir. Merkezimiz ameliyat sonrası üç bölüm halinde 1140 metrekarede hizmet vermektedir. Hasta bakım ünitesi 2 adet ve 430 metrekaredir. Yavrulu anne bölümü ise 845 metrekare olup üç ana bölümden oluşmaktadır. Merkezimizde uyuz bölümü, karantina bölümü ve doğal yaşam alanları bulunmaktadır.? dedi.
Açılış töreninde hayvanseverler tarafından çiçekle karşılaşan Bakan Eroğlu, yaz mevsiminde bölgedeki yazlıklarına gelen vatandaşların yanlarında genellikle köpeklerini de getirdiğini, tatilden dönerken de herhangi bir yere bıraktıklarını söyledi.
Sokakta kalan hayvanlar için bir rehabilitasyon merkezine ihtiyaç duyulduğunu belirten Eroğlu, "Gerçekten çok modern bir hayvan rehabilitasyon merkezi yapılmasını söyledik. Burayı görünce şaşırdım, 5 yıldızlı bir otel gibi. Türkiye´nin nereden nereye geldiğini göstermek açısından bunlar, çok güzel örnekler. Eskiden bırakın hayvanları insanların kalacağı, tedavi olacağı hastaneler, neredeyse koğuş sistemiydi. Ama şimdi hayvanlar için bile 5 yıldızlı oteller gibi hastaneler yaptık" diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli