Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Türkiye'nin stratejik adımları Balıkesir’de konuşuldu

Türkiye

Uluslararası Vuslat Platformu Edremit İlçesi’nde bir araya geldi. “Ufuktaki Yeni Türkiye, 2053'e Doğru Türkiye'nin Stratejik Adımları, Savunma Sanayi, Dijitalleşme, Kültür ve Medeniyet Yolculuğu” konulu konferansların yer alacağı

Uluslararası Vuslat Platformu Edremit İlçesi’nde bir araya geldi. “Ufuktaki Yeni Türkiye, 2053'e Doğru Türkiye'nin Stratejik Adımları, Savunma Sanayi, Dijitalleşme, Kültür ve Medeniyet Yolculuğu” konulu konferansların yer alacağı 3 günlük programla başladı. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği program; Hafız Ramazan Demirkan'ın Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve platformun tanıtım filminin seyredilmesi ile başladı. Programda; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Uluslararası Vuslat Platformu (UVD) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Hamza Cebeci, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Grup Başkanvekili Av. M. Emin Akbaşoğlu açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. 
Açılış konuşmalarının ardından serbest kürsü bölümünde İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Av. Namık Ayhan ve talebeler konuşmalar gerçekleştirdi. 81 ilden birçok akademisyen, rektör ve platform üyelerinin katılım sağladığı programda AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Belgin Uygur ve Mutlu Aydemir, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Mavi Vatan Kitabının Yazarı Cihat Yaycı’da yer aldı. 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konferansta yaptığı konuşmada “Ben bugün sizlere ‘2053’e Doğru Türkiye’nin Stratejik Adımları Konferansı’na hoş geldiniz derken, aynı zamanda sizleri ‘Hazırlıklı olmak’ üzerine düşünmeye davet edeceğim ve bunu en olumlu şekliyle anlatmaya çalışacağım. Neden hazırlıklı olmalıyız? Neye hazırlıklı olmalıyız? Bilmediğimiz bir geleceğe kendimizi ve ülkemizi nasıl hazırlamalıyız? Hazırlıklı olmak, hedef koymak ve liderlik arasında nasıl bir ilişki var? Hazırlıklı olmak; bireylerin, kurumların ve ülkelerin varlığında oldukça önemli bir yere sahip… Hazırlıklı olmak; bizi hayata ve olanlara karşı dikkatli olmak konusunda bir farkındalıkla yaşamaya yönelttiği için gerekli ve önemli. ‘Hazırlıklı olmak’ izcilerin en önemli parolasıdır. Çünkü ‘Hazırlıklı olmak’ belki de hayattaki en önemli öğretilerden biridir. Bizleri, hayatta ve canlı tutar. Neye hazırlıklı olmamız gerekli biliyor musunuz? Bugünden geleceğe hazır olmalıyız. Proaktiflik bir olay olmadan, bir duruma yakalanmadan önce bize tedbir almayı öğütleyen bir kavram. Ve genel olarak olumsuzluklardan korunmak için hazırlıklı olmanın gerekliliğini vurguluyor bize. Ancak dikkatlice baktığımızda görürüz ki, aslında ‘proaktiflik’ kavramı sadece iş hayatıyla ilgili değildir. Savunma Sanayinde, Dijitalleşmede, Kültür ve Medeniyet Yolculuğunda da; bunların hepsinin içinde proaktif bir tutum ve tavır almamız gereken unsurlarla karşı karşıyayız. Ufuktaki Yeni Türkiye için bugünden 2053’e hazır olmak. Akılların buluştuğu Vuslat Platformu’na bütünlük ve uyum içinde gerçekleşecek bir 3 gün diliyorum. 
Uluslararası Vuslat Platformu (UVD) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Hamza Cebeci, Türkiye’nin parlayan yıldızı Balıkesir’de programı yapmaktan çok memnun olduklarını ifade etti. 
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak platformda yaptığı konuşmada “Böyle güzel bir Balıkesir buluşmasının verimli sonuçlarla sonuçlanmasını temenni ediyorum. Ne kadar temelli bir geçmişiniz varsa o kadar gücümüzü de oradan alırsınız. Bilim, irfan, fikir esas olandır. Fikir her şeyin temeldir diye düşüyorum. Bu tür faaliyetlerinde Türkiye’nin çok daha güçlendireceğini söylüyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan tüm faaliyetler çok güzel bir şekilde gerçekleşiyor. Bu da belediye başkanımız sayesinde oluyor. Balıkesir’de huzur var. En iyi gelişim gösteren sanayi savunma sektörü Balıkesir’de İŞBİR Fabrikasıyla gelişiyor. Platformun nice başarılara imza atacağına inanıyorum.” dedi. 
AK Parti Grup Başkanvekili Av. M. Emin Akbaşoğlu, Buluşturan-kavuşturan VUSLAT Platformu’nun güzel şehrimiz Balıkesir’de bir araya geldiğini belirterek, “Yerel ulusal bölgesel ve küresel anlamda meselelerin değerlendirilmesi gereklidir. 2053 -2071 vizyonlarına yaklaşımımızı değerli hocalarımızla birlikte konuşacağız. Şairin ‘Kökü mazide olan atiyim’ dediği gibi bu buluşmanın çok büyük faydalara vesile olacağını düşünüyorum.” dedi. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı