Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Türkiyenin en büyük hastanesi Balıkesire yapılıyor

Türkiyenin en büyük hastanesi Balıkesire yapılıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı ile işbirliğinde Türkiyenin en büyük hastanelerinden birini 850 yatak kapasitesiyle Balıkesirde inşa ediyor.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı ile işbirliğinde Türkiye`nin en büyük hastanelerinden birini 850 yatak kapasitesiyle Balıkesir`de inşa ediyor.
İhtiyaç halinde 1154 yatak kapasitesine çıkarılabilecek hastanenin önemli özelliklerinden biri de tüm detayların hastaların moralini yüksek tutacak şekilde planlanması. 
5 yıldızlı otel konforunda inşa edilecek hastanenin renklendirmesinden, ışıklandırmasına ve güneş ışığından faydalanılmasına kadar tüm detaylar, hasta morali düşünülerek tasarlandı. TOKİ Balıkesir`e inşa edilecek hastanenin ihalesini gerçekleştirdi. İhalenin sonucu önümüzdeki günlerde açıklanacak.
Sevgi evlerinden karakollara, okullardan stadyumlara kadar kamu kurumlarının ihtiyaç duyduğu yapıları protokoller çerçevesinde inşa eden TOKİ, sağlık hizmetlerinin daha modern şartlarda verilebilmesi amacıyla da 205?i Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında olmak üzere toplam 209 hastane projesi gerçekleştirdi. Sağlık Bakanlığı ile 94 hastane yapımı için de anlaşmaya varıldı. 850 yatak kapasitesine sahip olacak hastanede, ihtiyaç duyulması halinde yatak kapasitesi bin 154?e çıkarılabilecek. Binada genel hastane, kalp-damar cerrahisi bölümü, çocuk bölümü, onkoloji bölümü, psikiyatri bölümü ve fizik tedavi departmanları ile acil servis gibi bölümlerin yanında; görüntüleme merkezi, laboratuarlar, anjiyografi, nükleer tıp, radyasyon onkolojisi, kemoterapi, hemodiyaliz gibi çoklu tedavi üniteleri de yer alacak. Bina bünyesinde bin 198 araç kapasiteli kapalı otopark da bulunacak.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli