Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

?Türkiye´nin Ustaları? projesi ülke sathına yayılıyor

?Türkiye´nin Ustaları? projesi ülke sathına yayılıyor

Geleneksel Sanatlar Derneği tarafından ilk defa 2010 yılında gerçekleştirilen ?İstanbul´un Ustaları? adlı proje büyütülerek Türkiye genelinde uygulanmaya başlandı.


Ülke genelinde geleneksel sanatlar ve zanaatlar dalında çalışmalar yapan ustaların tespiti yapılarak, kayıt altına alınacak.
Projenin ilk ayağı Marmara Bölgesi´ndeki ustaların tespit edilmesiyle başlayacak. Bölgedeki, geleneksel sanatlar ve zana¬atlar alanlarında çalışma yapan ustaların, atölyelerin, güzel sanatlar fakültelerinin ve bu alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının tanıtımı, iletişim bilgileri, sanat eserleri tek bir yerde toplanacak.
İlk çalışma ?Marmara Bölgesi Ustaları´nı bir araya getirecek
Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere 3 dilde yayın yapacak olan www.turkiyeninustalari.org web sitesi, online harita ve kitaptan oluşan bir envanter projesi olma özelliği taşıyacak. Marmara Bölgesi Ustaları´na; Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova illeri dâhil olacak.
Projenin ilk bölgesinin başvuruların tamamlanmasının ardından geleneksel sanatlar alanında sanatçı ve uzmanların katılımı ile 11 Kasım Cumartesi günü, Cemal Reşit Rey Konser Salonu´nda tanıtım toplantısı gerçekleştirilecek. T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş´un da katılımının beklendiği törende, katılımcılara envanter kitabı hediye edilecek.
Programda ayrıca, 2006 yılından bu yana ömürlerini geleneksel sanatlara vakfetmiş isimlere verilen Gümüş Lale Ödülü, bu yıl ki sahibine takdim edilecek. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü´nün desteğiyle sürdürülen Türkiye´nin Ustaları projesi kapsamında her yıl üç farklı bölgenin ustalarına ait envanterler kamuoyu ile paylaşılacak. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli