Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Türkiye´nin ilk kış maratonu Kazdağları´nda yapıldı

Türkiye´nin ilk kış maratonu Kazdağları´nda yapıldı

Türkiye´nin ilk kış maratonu olarak koşulan "Kazdağları Ultra Maraton" Edremit ilçesinde yapıldı.

Kazdağları´nda ki 35, 80 kilometrelik iki ayrı parkurda ve 14 kilometrelik köy koşusunda 6 ülken toplam 250 sporcu mücadele etti.
Türkiye´nin ilk kış maratonu olarak koşulan "Kazdağları Ultra Maraton" 3-4 Aralık tarihlerinde Edremit ilçesinde gerçekleştirildi. Edremit Belediyesi´nin ev sahipliğinde Edremit´in Güre Mahallesi´nde ki Ramada Kazdağları Termal Resort Otel sponsorluğun da gerçekleştirilen yarışın başlangıcı sabah saat 07.00´da Kazdağları´nın Çanakkale sınırında kalan Yeşilyurt Köyü´nde verildi. Yeşilyurt Köyü´nden aynı anda start alan 80 kilometrelik ?Ultra Maraton? Edremit´in Güre Mahallesi´nde ve 35 kilometrelik "Run Zeus" isimli parkur ise Edremit´in Altınoluk Mahallesi´nde tamamlandı.
Türkiye´nin ultra maraton koşan ilk kadın sporcusu olan 51 yaşında ki Bakiye Duran´da maratonda mücadele etti. Altınoluk´ta sona eren 35 kilometrelik "Run Zeus" isimli parkurunda genel klasmanda erkeklerde Faruk Kar birinci, Mehet Yavuz ikinci, Can Artam üçüncü oldu. Kadınlar kategorisinde ise Aslı Serçelik birinci, Seda Nur Çelik ikinci ve Ömür Birler üçüncülüğü elde etti.
80 kilometrelik Kazdağları Ultra Maraton´da genel klasmanda Kemal Kukul birinciliği, Utkuer Yaşar ikinciliği, Hacı Kuvvettaş üçüncülüğü elde etti.
Altınoluk Mahallesi ve Güre Mahallesi´nde ki varış noktalarında Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve Ramada Kazdağları Resort & Spa İcra Kurulu Başkanı Mehmet Öngen tarafından dereceye giren sporculara üzerinde zeytin motifleri bulunan madalyalar verildi.
Maratonun ikinci gününde Yeşilyurt ve Adatepe kasabaları arasında 4 Aralık Pazar Günü 14 kilometrelik "Köy Koşusu" yapıldı.

Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı