Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Türkiye´deki 8 kalkınma ajansı Balıkesir´de buluştu

Türkiye´deki 8 kalkınma ajansı Balıkesir´de buluştu

Türkiye´nin 8 bölgesinde faaliyet gösteren kalkınma ajansları Genel Sekreterleri, Güney Marmara Kalkınma Ajansı´nda (GMKA) bir araya geldi.

Türkiye´nin 8 bölgesinde faaliyet gösteren kalkınma ajansları Genel Sekreterleri, Güney Marmara Kalkınma Ajansı´nda (GMKA) bir araya geldi. Çeşitli konuların görüşüldüğü toplantıda ajanslar birbirleriyle işbirliği içinde olma kararı aldı.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı geçtiğimiz hafta Türkiye´nin önde gelen kalkınma ajanslarını ağırladı. Özellikle ortak konularda çalışmaların daha çok işbirliğine dayandırılması gerektiği konusu masaya yatırıldı.
Aralarında İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA), Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFERKA) ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı´nın (BAKKA) Genel Sekreterlerinin olduğu heyet Güney Marmara Kalkınma Ajansı´nda (GMKA) bir araya geldi.
Turizmden, Marka Şehirlere, Faizsiz Kredi Desteğinden Bölge Planlarına pek çok konunun gündeme geldiği toplantıda özellikle ajanslar arasında etkili işbirliği ve çalışma mekanizmalarına olan ihtiyaca dikkat çekildi. Toplantı konusunda kısa bir değerlendirme yapan GMKA Genel Sekreteri Esra Kocabaş, ?Türkiye´nin en gelişmiş bölgelerinde kalkınmanın lokomotifi olan 8 Kalkınma Ajansının değerli Genel Sekreterlerini bölgemizde ve ajansımızda ağırlamaktan büyük onur duyduk. Daha önce de pek çok platformda bir araya gelmiştik, farklı olarak bu toplantımızda önceden belirlediğimiz gündemde fikir alışverişinde bulunduk. Ajansların yeni dönemde daha çok sorumluluk alması ve kuruluş misyonuna daha da katkı yapması konusunda çeşitli görüşleri dile getirdik? dedi.
Ajansta gerçekleşen toplantıların ardından Genel Sekreterler Balıkesir Valisi ve GMKA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yaman´ı makamında ziyaret etti.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli