Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Türkiyede ücretli öğretmen sayısı 60 bine yükseldi

Türkiyede ücretli öğretmen sayısı 60 bine yükseldi

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, öğretmen atamalarının yetersizliği ve öğretmen ihtiyacının ücretli öğretmenlerle karşılandığını gündeme getirdi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, öğretmen atamalarının yetersizliği ve öğretmen ihtiyacının ücretli öğretmenlerle karşılandığını gündeme getirdi.
Bulut, atama bekleyen öğretmenlerimizin yaşamış olduğu hayal kırıklığının giderilmesi istedi.
Öğretmen atamalarının yetersizliği konusu ile ilgili olarak TBMM Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanının yazılı olarak cevaplandırılması üzerine soru önergesi veren Bulut, Milli Eğitim Bakanlığı, kendilerine ayrılan kadro sayısının 37 bin 706 olarak açıkladığını ve bu sayı ile Bakanlık bu yılda yine öğretmen ihtiyacını tam olarak karşılayamayacağını ifade etti. 
MEB tarafından açıklanan sayının yine atama bekleyen öğretmenlerimizi hayal kırıklığına uğratacağını öne süren Bulut, ülkemizde atama bekleyen 350 bin öğretmenimizin bulunduğunu ve her yıl eğitim fakültelerimizden 40-50 bin öğretmen adayımızın mezun olduğunu belirtti. Bu yıl Haziran ayında mezun olacak öğretmenler ile birlikte atama bekleyen öğretmen sayısının yaklaşık olarak 400 bin`i bulacağını da sözlerine ekleyen Bulut, MEB`in öğretmen ihtiyacını 128 bin olarak açıkladığını, okullarda görev yapan ücretli öğretmen sayısının ise 60 bin civarında olduğunu belirtti.
Bulut, MEB`na şu soruları yöneltti: "Eğitimin kalitesini, verimini düşüren, iş güvencesinden yoksun, girdiği ders başına ücret alan ücretli öğretmenler ile Türkiye`nin nasıl bir geleceği olabilir? Öğrencilerimiz dünya ölçeğinde bir eğitim alabilmekte midir? Türkiye nasıl gelişmiş ülkeler ile yarışabilir, bilimde, sanatta, sporda öncü ülkeler arasında yer alabilir? 4+4+4 sisteminin doğurduğu öğretmen ihtiyacını giderilememişken, bu kadar düşük sayıda atama sizce yeterli midir? Çok sayıda branşta öğretmen ihtiyaç olduğu düşünüldüğünde, hangi branştan kaç öğretmenin atanacağı nasıl belirlenecektir?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false