Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Türkiye Şampiyonu Erdekten çıktı

Türkiye Şampiyonu Erdekten çıktı

Erdek 18 Eylül Ortaokulunun Rüzgar Kızlarından Aleyna Çakmak 400 metre yarışmasında 1:02:61lik derecesi ile Türkiye Şampiyonu olurken, ilimiz ve ilçemizin gururu oldu.

Erdek 18 Eylül Ortaokulu`nun Rüzgar Kızlarından Aleyna Çakmak 400 metre yarışmasında 1:02:61`lik derecesi ile Türkiye Şampiyonu olurken, ilimiz ve ilçemizin gururu oldu.
İstanbul Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu`nda 25-26 Ocak 2014 tarihlerinde düzenlenen Turkcell 16 Yaş Altı Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası sona erdi.
İstanbul`da madalya alabilmek ve derece yapabilmek için piste çıkan 16 Yaş Altı atletler, birbirlerine üstünlük sağlayabilmek için rakipleriyle kıyasıya mücadele ettiler.
Erdek 18 Eylül Ortaokulu`nun Rüzgar Kızlarından Aleyna Çakmak 400 metre yarışmasında 1:02:61`lik derecesi ile önemli kulüp sporcularını geride bırakarak adını Türkiye Şampiyonu olarak yazdırdı.
Şampiyonayı, Erdek 18 Eylül Okul Müdürü Zeki Bay, Beden Eğitimi Öğretmeni Niyazi Gülhan ve Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü yetkilileri yakından izledi.
Türkiye Şampiyonu olmasını takiben basına kısa bir açıklama yapan Aleyna Çakmak, başarısını uzun yılların çalışmasına borçlu olduğunu söyledi.
Beden Eğitimi Öğretmeni Niyazi Gülhan`ın üzerinde çok büyük emeği olduğunu belirten Çakmak, 6 yıldan beri kendisine vermiş olduğu emeklerinin karşılığını daha çok çalışıp, milli formayı giymiş bir sporcu olarak antrenörü Gülhan hocasına vereceğini dile getirdi.
Beden Eğitimi Öğretmeni Niyazi Gülhan, "Sporcumu 6 yıldan beri çalıştırıyorum. Onun sadece öğretmeni ve antrenörü olmadım. Aynı zamanda anne, baba, ağabeyi ve arkadaşı olmaya çalıştım. Onu çok iyi biliyor, gelişimini çok iyi takip ediyorum. Bu şampiyonaya gitmeden önce de siz değerli basın mensubu arkadaşlar bizimle ilgili bir haber yapmıştınız. Ben o haberde kazanılabilecek bir Türkiye derecesinin sürpriz olmayacağını söylemiştim. Çok şükür 16 Yaş altı Salon Atletizm Şampiyonası`nda 400 Metrede Türkiye Şampiyonu olduk. Bugün çok gururlu ve mutluyuz" dedi.
Son olarak spor yapmak isteyen bütün çocuklar ile çocuklarına spor yaptırmak isteyen anne ve babalara da mesaj gönderen Gülhan, istedikleri zaman kendileri ile birlikte çalışabileceklerini ifade etti.
Turkcell 16 Yaş Altı Türkiye Salon Şampiyonası`nda dereceye giren ve kürsüde yer alan atletlere ödülleri, İstanbul Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu`nda düzenlenen törende verildi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı