Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, Bandırma'dan seslendi: ÖNDERİMİZ ATATÜRK

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, Bandırma

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, 25. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında, Hukuk Devleti ve Demokrasi” konulu söyleşide düşüncelerini açıkladı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, 25. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında, Hukuk Devleti ve Demokrasi” konulu söyleşide düşüncelerini açıkladı.
Moderatörlüğünü CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça'nın yaptığı söyleşide konuşan Feyzioğlu, Yargının bağımsız ve tarafsızlıktan uzaklaştığı bir yerde mülk, yani ülke temelsiz kalır ve kaos doğar” dedi. Hukukun üstün olmayıp, üstünlerin hukukunun bulunduğu bir ülkede halkın, adalete güven duygusunun da sarsılacağına dikkati çeken Feyzioğlu, şunları söyledi:
Zafere ulaşmak için çalışmaktan başka mucize yoktur. Hiçbir mazeret, zaferin yerine geçemez. Ülkemizde halkın tek kurtuluşu, halkçılık ilkesinin tam anlamıyla uygulanmasından geçer. Askeri darbeler bile Atatürk'ün halkçılık ilkesini söküp atamadı. Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, Atatürk o kadar büyüyor.”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisine, cübbeni çıkar da siyasete gir” sözüne de yanıt veren Feyzioğlu, İstediğim konuda konuşurum. Kimse bana nasıl konuşmam veya konuşmamam gerektiğini tebliğ edemez, bu birincisi. İkincisi ise şudur: Hukukun ‘h'sini bilmeden, hukuku katledenler, biraz da siyasetin nasıl yapılacağını bizden öğrensinler” dedi.
Dünyada ve Türkiye'deki özgürlük mücadelesinde avukatların her zaman en önde yer aldığına işaret eden Feyzioğlu, şu değerlendirmede bulundu:
İşte bugün ülkemizde birçok kurumun sustuğu bir dönemde avukatlar, barolar asla susmadı. Türk Milleti olarak biz, Cumhuriyetin 100. yılının notalarını bugünden yazmak zorundayız ve bunun içinde halkçılık, mutlaka olmalıdır. Şu anda en büyük ihtiyacımız, tüm nefret durumlarını elimizin tersiyle iterek, kucaklaşmaktır. Kolumuz, Türk Milleti'dir. Atatürk milliyetçiliğinde birleşmeliyiz.”
EKONOMİ ÇOK ZORDA
Ülkemiz ekonomisinin artık inşaat sektörünün durmuş dinamosuyla gidip, borçla döndüğünü öne süren Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, şunları söyledi:
Türkiye'nin, 2013 yılındaki ileri teknoloji üretimi % 2'ye düştü. Kısacası zenginleşmiyoruz, üretmiyoruz, hakça paylaşmıyoruz. Ülke gelirinin % 20'si, belli bir kitlenin cebine girerken, kalanı, % 80'e dağıtılıyor. Oysa bu yüzde 80'lik dilimin yüzü, aydınlığa dönük. İnsan gibi yaşamak, insan gibi değer görmek istiyor. Ama bizi eğemezler, ölmeden yolumuzdan döndüremezler. Çünkü önderimiz Atatürk, kolumuz ise Türk Milleti'dir.”
ÇATI ADAY ÇOK YANLIŞ
Konuşmasının ardından soruları da yanıtlayan Feyzioğlu, Cumhurbaşkanlığına aday olacak mısınız?” şeklindeki soruyu, Bu görevlere aday olunmaz. Aday gösterilir. Cumhurbaşkanı olmak şeklinde bir isteğim yok. Ancak aday gösterilirsem, benim bağlı bulunduğum kurumun düşüncelerini alır ve birlikte karar veririz. Ağustos ayı içinde gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu için muhalefetin çatı aday arayışını son derece hatalı ve tehlikeli görüyorum. Bu uygulama ancak, karşı adayın şansını arttırır” değerlendirmesinde bulundu.
Haber : Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli