Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Türkiye-KKTC Ticaret Odası Forumu Yönetim Kurulu´nda Bandırma´dan Temsilci

Türkiye-KKTC Ticaret Odası Forumu Yönetim Kurulu´nda Bandırma´dan Temsilci

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında kurulan ?Türkiye-KKTC Ticaret Odası Forumu Türk Tarafı 1. Toplantısı´, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi M. Cihat Lokmanoğlu Başkanlığında 12 Ekim 2018 tarihinde TOBB´da gerçekleştir

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasındaki karşılıklı ticaret ve yatırım ilişkilerinin gelişimine destek olmak ve iş çevreleriyle, karşılıklı olarak üst düzey hükümet temsilcileri ve iş dünyası liderleri arasında doğrudan temasların sağlanmasını kolaylaştırmak gibi amaçlar doğrultusunda kurulmuş olan Türkiye-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ticaret Odası Forumunun ilk toplantısında 2018-2019 yılı öncelikleri ve çalışma takvimi ele alındı.
Görev dağılımın yapıldığı toplantıda, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Lokmanoğlu, Türkiye-KKTC Ticaret Odası Forumu Başkanı olarak seçilirken, Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Boyacı Türkiye-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ticaret Odası Forumu Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi.
Ahmet Boyacı toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada; ?Türkiye ile KKTC arasındaki ikili ticaret hacmi 2017 yılında 1 milyar dolar civarında gerçekleşmiştir. Ülkemizden KKTC´ye petrol ürünleri, demir/çelik çubuklar, ilaçlar, alkollü ve alkolsüz içecekler, mobilyalar, çimento, mücevherler, alüminyum çubuk ve profiller ihraç edilirken, ülkemiz KKTC´den peynir, narenciye, patates gibi gıda ürünleri ile demir-çelik döküntü hurdaları ithal etmektedir. Karşılıklı ticaretin daha ileri seviyelere getirilebilmesi ve Bandırma´da üyelerimizin de bu ticaretin içinde yer almaları hususunda gerekli çalışmaları yapabilmek için bu görevi üstlenmiş bulunuyorum. KKTC ile iş yapan ve iş yapmak isteyen üyelerimize her konuda destek olmaya çalışacağım.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli