Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Türkiye Kamu Sen´den açıklama

Türkiye Kamu Sen´den açıklama

Bandırma Temsilcisi Arda Ertan: "Bandırma Belediyesi, müzikli-danslı eğlenceleri ertelemeli"

Türkiye Kamu Sen Bandırma Temsilcisi Arda Ertan, son olaylarla ilgili genel bir değerlendirmede bulundu. Ertan´ın açıklamalarını aşağıda sunuyoruz:
TERÖR OLAYLARI VE ŞEHİTLERİMİZ?
Belli bir süredir güvenlik güçlerimizin yurdumuzun birliğini ve bütünlüğünü sağlamak adına terör örgütlerine karşı canları pahasına bir mücadeleye girdiklerini ve bu uğurda artık sayıları yüzlerle ifade edilecek kadar şehitler verdiğimizi gözlemliyoruz. Elbetteki bu hazin tablo, vatansever, milli ve manevi değerlerimizi benimseyip gözeten, Atatürkçü bireylerden oluşan Türkiye Kamu Sen Camiasını da derinden yaralamakta ve her şehidimizin acısını yüreklerimizde hissetmekteyiz.
Bizler ilk günden beri ?çözüm süreci´ adı verilen yaklaşımı asla doğru bulmadığımızı, terör örgütleriyle pazarlık yapılamayacağını, onlara hiçbir şekilde taviz verilmemesi gerektiğini, aklımız erdiğince ve dilimizin döndüğünce her ortamda, her bireye anlatmaya çalıştık. Nitekim teröristlere verilen bu tavizler sonucunda eli kanlı örgüt gücünü ve etkinliğini artırarak, Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı topyekün bir savaşa girişmiştir. Bitme noktasına gelinen terör olayları bir anda hortlamış, yüzlerce kahraman askerimiz, polisimiz ve masum sivil vatandaşlarımız kanlı pusularla, bombalarla şehit edilmiş ve halen de edilmektedir? Ülkemizde yaşanan bu kaos, uluslar arası itibarımızı da zedelemiş, yabancı ülkeler Türkiye´deki güvenlik zaafiyetini gerekçe gösterip, vatandaşlarına ülkemize gelmemeleri konusunda tavsiyelerde bulunur hale gelmiştir. Turist sayısındaki müthiş azalmaya bağlı olarak turizm gelirlerimiz rekor düzeyde düşmüş, esnafımız ve turizm işçileri tabiri caizse ?perişan olmuştur´. Malesef ne acıdır ki tüm bu oluşan tablo karşısında hiç kimse sorumluluk alıp ?biz hata yaptık, istifa ediyoruz´ deme erdemini gösterememiştir. Biz artık bu durumun böyle gitmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Terör bu güzel ülkenin kaderi olmamalıdır. Bu süreci yönetemeyen, ulusal güvenliği sağlayamayan kişiler gitmeli, işi bilen uzman kişiler acilen göreve çağırılarak, terörün her türlüsüyle kararlı bir mücadele sonucunda masum insanlarımızın akan kanı acilen durdurulmalıdır !
FESTİVAL VE RAMAZAN ETKİNLİKLERİ?
Mayıs Ayı içerisinde bir geleneksel Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm festivalini daha geride bıraktık?Bu tür festivallerin bir kentin tanıtımına olan katkısı muhakkak ki oldukça fazladır. Festival bünyesindeki sosyal-kültürel etkinlikler de, o kentte yaşayan insanlar için, böyle si etkinliklerle belki de yılda bir defa karşılaştıklarından dolayı oldukça cazip ve anlamlı olabilmektedir. Ancak içinde bulunduğumuz şu günler oldukça hassas ve gergin bir zaman dilimidir. Ülkemizin Güneydoğu bölgesinde adı konmasa da aylardır süren fiilen bir savaş hali vardır ve sürekli olarak askerimizin, polisimizin şehedat haberleri gelmektedir?Buna ilaveten son bir yıl içerisinde yurdumuzun çeşitli kentlerinde yaşanan bombalı terör saldırıları sonucunda da birçok masum insanımız hayatını kaybetmiştir. Durum böyle iken Bandırma´da gerçekleştirilen festival ve Ramazan Ayı etkinliklerinin kapsamını sınırlandırmak, mümkün mertebe coşkulu eğlenceleri, konserleri, havai fişek gösterilerini etkinlik programından çıkarmak doğru bir yaklaşım olacaktır.
Özetle, bir tarafta büyük çaplı ulusal acılar yaşarken ve şehitlerimizin yasını tutarken, müzikli-danslı eğlenceler düzenlemek Türkiye Kamu Sen Bandırma Temsilciliği olarak onay veremeyeceğimiz bir durumdur."
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Türkiye Kamu açıklama
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli