Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Türkeş adı meclisi karıştırdı

Türkeş adı meclisi karıştırdı

Balıkesir Belediyesinin AKP ve CHPli belediye meclis üyeleri Türk Dünyasının Başbuğu Rahmetli Alparslan Türkeşin ismine bile tahammül edemiyor.

Balıkesir Belediyesi`nin AKP ve CHP`li belediye meclis üyeleri Türk Dünyasının Başbuğu Rahmetli Alparslan Türkeş`in ismine bile tahammül edemiyor.
Balıkesir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Spor Kompleksinin ismi Belediye Meclisinde tartışmalara nede oldu.
MHP`li meclis üyeleri, Spor Kompleksinin isminin Alparslan Türkeş olmasını istedi. AKP ve CHP oylamada ret oyu verdi.
MHP`li üyeler verdikleri evet oylarıyla spor kompleksinin isminin Balıkesir Belediyesi Alparslan Türkeş Spor Kompleksi olmasını sağladı.
Balıkesir Belediye Meclisi önceki akşam İsmail Ok başkanlığında toplanarak gündemdeki maddeleri görüşerek karara bağladı.
Belediye Meclisinin önceki akşamki oturumunda yapımı devam eden spor kompleksinin ismi MHP Grubunun verdiği önerge ile isminin Balıkesir Belediyesi Alparslan Türkeş Spor Kompleksi olmasını istedi. AKP ve CHP`li üyelerin ret oyu kullandığı önerge sonrasında spor kompleksinin ismi MHP`li üyelerin çoğunluğuyla geçmiş oldu.
AKP`liler ismi siyasi buldu
Konu ile ilgili oylama öncesinde Belediye Başkanı İsmail Ok Belediye Meclis üyelerine konu ile ilgili görüşlerini sordu. AKP Grup Sözcüsü Zafer Çakır söz alarak Alparslan Türkeş isminin siyasi olduğunu belirterek bu isme karşı çıktıklarını ve ret oyu kullanacaklarını belirtti.
Çakır, ayrıca "Belli bir siyasi görüşe mensup kişilerin, toplumun faydalandığı bu tip yerlere isimlerinin verilmesi sonunu getirmeyecek bir gelenek haline gelmesinden endişe duymaktayım. O nedenle AK Parti grubu olarak siyasi kişilerin bu tip yerlere isimlerinin verilmesine karşıyız ret oyu vereceğiz" diye konuştu. 
Belediye Başkanı İsmail Ok da Zafer Çakır`a "Kasımpaşa`da Recep Tayyip Erdoğan ismi var. Bu konuda bir şey söylemek ister misiniz? Sorusunu yöneltti.
AKP Grup Sözcüsünün, konuyu İstanbul`un sorunu olduğunu ve kendisinin de Balıkesir`den sorumlu olduğunu ifade eden cevap vermesiyle dikkat çekti.
Başkan Ok, Kasımpaşa Stadını hatırlattı
Belediye Başkanı İsmail Ok, devam eden açıklamasında şunları söyledi: "Ben de İstanbul´da Kasımpaşa Stadına nasıl Recep Tayyip Erdoğan ismi veriliyorsa ya da bir başka yerde siyasi kimliği olan ve devletin çeşitli kademelerinde görev yapmış, bu millete hizmet etmiş kişilerin isimlerinin verilmesi nasıl uygunsa, Alparslan Türkeş de evet bir siyasi kimliktir. Ama, onun ötesinde bu devlete çeşitli kademelerde hizmet etmiştir. Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Dolayısıyla tıpkı biraz önce verdiğim örneklerde olduğu gibi, bu ismin verilmesinde hiçbir sakınca yok. Tam tersine çok uygun olacağını düşünüyoruz."
Alparslan Türkeş isminin Balıkesir Belediyesi tarafından yapılan spor kompleksine isminin verilmesiyle ilgili yapılan oylamada AKP`nin yanı sıra CHP`li üyelerde ret oyu kullandı. Yapılan oylamada AKP ve CHP`nin 15 ret oyuna karşılık MHP`li 16 üyenin oyu ile kabul edilmiş oldu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli