Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Türkçe isim kullan, reklam vergisi ucuza gelsin

Türkçe isim kullan, reklam vergisi ucuza gelsin

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, yeni başlattığı uygulamayla işyeri tabelaların da Türkçe isim kullanan esnafa ilan ve reklam vergilerinde indirim yapılacağını açıkladı.

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, yeni başlattığı uygulamayla işyeri tabelaların da Türkçe isim kullanan esnafa ilan ve reklam vergilerinde indirim yapılacağını açıkladı. 
Türk dilindeki yozlaşmayı önlemek  amacıyla Gönen Belediyesi ile Kent Konseyinin ortaklaşa başlattığı "Türkçemize sahip çıkalım" projesi yaşama geçti. 
Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, esnafı işyerlerinde Türkçe isim kullanmaya teşvik etmek amacıyla "iş yerlerinde Türkçe isim kullanan esnafa vergi ilanlarında indirim yapılacaktır" dedi.
4000 adet kitapçık basıldı
Türk dilindeki yozlaşmanın günlük konuşma dilinden, işyeri isimlerine kadar her noktada kendini göstermesi üzerine Gönen`i harekete geçirdi.
Bir milleti millet yapan unsurlardan bir tanesinin dili olduğu olduğunu belirten Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, "dünyanın en güzel diline sahibiz" dedi. Türk dilinin korunması gerektiğini de kaydeden Başkan Yakar, "yabancı kökenli kelimelerin kullanılması, Türkçemizin güzelliğini bozmakta. Dilimize sahip çıkmak, korumak amacıyla belediyemiz ile Kent Konseyi "Türkçemize sahip çıkalım" projesini yaşama geçirdi. Ortak çalışmada, 4 bin adet kitapçık bastırıldı. Kitapçıklarda, Türk dilinin özelliklerini ve neden korunması gerektiğini anlatan maddeler var. Kitapçıklar, tüm okullarımıza ve esnafımıza Gönen Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri tarafından dağıtılacak" dedi.
Gönen Belediyesi olarak da, esnafı, iş yerlerinde Türkçe isimler kullanmaya yöneltmek amacıyla çalışma başlattıklarını da kaydeden Başkan Yakar, "iş yerlerine Türkçe isim kullanan esnafımıza, Gönen Belediyesi olarak vergi ilanlarında indirim yapacağız. Bu yöndeki karar, Aralık ayı Meclis oturumunun gündemine gelecek" dedi.
Kent Konseyi Başkanı Mehmet Gündöndü ise, Gönen Belediyesiyle ortak başlattıkları çalışmanın gerekçesiyle ilgili olarak ``Tarihte bir milleti yok etmek isteyenlerin önce o milletin dilini yok ettiklerini örnek vererek, her milletin diline sahip çıkması gerekir`` dedi.  Türkçeyi kullanmanın önemi ile ilgili bir broşür hazırlandığını ve bu broşürlerin dağıtılmaya başlandığını belirterek, halkı bilinçlendirmek amacında olduklarına dikkat çekti. Bu amaçla da Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyesi gençlerin katkılarıyla, hazırlanan broşürler dağıtılmaya devam edecek.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı