Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Türkçe Her Yerde, Türk Dünyası Sındırgı´da

Türkçe Her Yerde, Türk Dünyası Sındırgı´da

Balıkesir Üniversitesi ikinci kez Yunus Emre Enstitüsü aracılığı ile farklı ülkelerden gelen öğrencilerini ağırlıyor.

Balıkesir Üniversitesi ikinci kez Yunus Emre Enstitüsü aracılığı ile farklı ülkelerden gelen öğrencilerini ağırlıyor.
Farklı ülkelerden gelen 19 öğrenci Balıkesir Üniversitesi´nde hafta içi öğlene kadar Türkçe eğitimi alıyor. Boş vakitlerde ise Üniversite ve yerel yönetimler işbirliği ile öğrencilere Balıkesir´in doğal ve tarihi güzellikleri ile ilçeleri tanıtılıyor. Yunus Emre Enstitüsü ve üniversiteler işbirliği ile Türkiye genelinde 22 şehir ve 23 üniversitede eğitim gören 57 ülkeden 700 öğrenci bulunuyor. Bunlardan 19´u ise Balıkesir Üniversitesi´nde eğitim görüyor.
Kültür gezileri kapsamında termal turizm alanında ve doğal güzellikleri ile son günlerde adından sıkça söz ettiren Sındırgı ilçesi ziyaret edildi.
19 ayrı ülkeden 19 öğrenci ve üniversite grubunun oluşturduğu heyet Sındırgı ziyareti gerçekleştirdi. İlçe ziyaretlerine ilk olarak yenilenen belediye binasından başlayan öğrencilere kısa bir Sındırgı tanıtımı yapıldı. Öğrenciler Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak´ın rehberliği eşliğinde ilçedeki tarihi mekânları ve kaplıcaları gezdi.
Rehber Murat Can tarafından öğrencilere tarihi mekanlar hakkında detaylı bilgiler verildi. Özellikle hanımeli ve Osmanlı çarşısında uzun süre vakit geçiren öğrenciler el sanatlarını ve antik eserleri inceledi. Hatta Sındırgı yöresine ait kına gecelerinde giyilen eski kıyafetleri giyerek kına gecesini bile canlandırdılar. 3000 yıllık tarihi olan Yağcıbedir halılarının hikayesi ise konukları etkiledi.
Sındırgı´yı çok beğendiklerini ve insanlarının çok sıcakkanlı olduğunu ifade eden öğrenciler, Sındırgı´nın yöresel ürünlerinden ve özellikle daha önceden ününü duyduklarını belirttikleri kertilçam kolonyalarından satın aldı. Son olarak termal sularda serinleyen heyet, eğitimine devam etmek üzere kampüse geri döndü. Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli