Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Türk Sağlık-Sen 21 yaşında

Türk Sağlık-Sen 21 yaşında

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Mustafa Koç, 21 yıl önce gönül birliğini esas alıp yola çıkan bir avuç inanmış cesur yürekle başlayan sendikal yolculuğunun 92 bin kişinin katıldığı büyük bir kervana dönüştüğünü söyledi.

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Mustafa Koç, 21 yıl önce gönül birliğini esas alıp yola çıkan bir avuç inanmış cesur yürekle başlayan sendikal yolculuğunun 92 bin kişinin katıldığı büyük bir kervana dönüştüğünü söyledi.
Türk Sağlık-Sen 21 yaşını kutluyor.
Kervanın geride kat ettiği mesafelere ve yollara bakıldığında görülen sendikacılık tarihine altın harflerle yazılmış bir isim olduğunu belirten Koç, Türk Sağlık-Sen`in 21 yılda hakkı ön planda tutup hep çalışanın yanında yer aldığını, büyük aileye katılan her üyesine daima sahip çıktığını kaydetti.
Türk Sağlık-Sen`in onurlu bir duruş sergilediğini, ilkelerinden taviz vermediğini, inandığı değerlerden hiç sapmadığını vurgulayan Koç şunları kaydetti: "Ne zalime boyun eğdi ne de zulme sessiz kaldı. Haksızlığın karşısında set oldu geçit vermedi. Çalışanlar için çelik gibi bir iradeyle mücadele etti. Sivil toplum örgütü olan her zaman ve her şartta demokrasiyi savundu. Havaya göre rota çizmedi. Nabza göre şerbet vermedi. 21. yıldır bu kutlu yolculuk maruz kalınan tüm baskı, yıldırma politikalarına, kraldan çok kralcılara ve çekilen tüm cefalara rağmen devam etti. Yürüyüşünü durdurmaya kimsenin gücü yetmedi. Bugün 92 Bin kişinin katıldığı bu kutlu yürüyüş inanıyoruz ki daha içine nice 92 binleri de alarak devam edecek. Bu büyük başarıda ilk pay sahibi olanlara, Türk Sağlık-Sen`in sendikal mücadelesine sevdasını koyarak kuruluşuna vesile olanlara ve katkı sağlayanlara minnet duygularımızı ifade ediyoruz. Tüm baskılara ve zorluklara rağmen Türk Sağlık-Sen bayrağını Türkiye`nin dört bir yanında dalgalandırmak için gecesini gündüzüne katıp, fedakârca mücadele eden şube başkanlarımızdan işyeri temsilcilerimize kadar teşkilatımızda görev alan tüm çalışma arkadaşlarımız övgülerin en kıymetlisini hak edenlerdir. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. 21 yılımızı kutlarken teşekkürlerin en özelini de bu büyük ailede yer alan tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına gönderiyoruz. Türk Sağlık-Sen`e üye olarak haklı mücadelemize destek veren, gerçek sendikacılığı tercih ederek hak arama davamızda bizimle birlikte yer alan tüm üyelerimize de teşekkür ederiz. 21. yılımız kutlu olsun."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli