Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Türk Kızılayından annelere Sevgi Bohçası

Türk Kızılayından annelere Sevgi Bohçası

Türk Kızılayı Balıkesir Şubesi, Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesinde Anneler gününde Anne olanları sevindirdi.

Türk Kızılay`ı Balıkesir Şubesi, Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesinde "Anneler gününde Anne olanları" sevindirdi.
Yaşamın her anında ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılay`ı, bu kez farklı bir etkinliğe imza attı.
"Anneler Gününde Anne olanlar" ı "Sevgi Bohçası" ile (maddi durumu yetersiz ailelere doğum sonrasında) destek oldu.
Bu kapsamda Anneler gününde doğan bebeklerin ve annelerinin temel ihtiyaçlarının Türk Kızılay`ı tarafından karşılandı. Türk Kızılay`ı Balıkesir Şubesi tarafından Atatürk Devlet Hastanesi`nin doğum servisinde yapılan incelemede, bebek sahibi olan ve herhangi bir sosyal güvencelerinin olmadığı tespit edilen, maddi imkansızlık içerisindeki aileler tespit edildi. Sosyal yardım ile temel bebek ve anne bakımına yönelik ihtiyaçlarının karşılanması projenin amacını oluşturuyor. "Sevgi Bohçası Projesi"ni 2012 Anneler Gününde Türk Kızılay`ı Balıkesir Şubesi Kadın Kolları, Atatürk Devlet Hastanesi doğum servisinde dünyaya gelen ihtiyaç sahibi ailelerin bebeklerinin ve annelerinin öncelikli olarak hijyen, giyim eşyası ve benzeri ihtiyaçlarını karşıladı. Doğumun ardından ailelere teslim edilen, "Sevgi Bohça"larının her birinin içinde bebek için, bebek tulumu / zıbın takımı, pamuk (1 adet), bebek bezi (2 paket), ıslak mendil (2 paket), pişik kremi (1 adet), şampuan, sabun, yelek veya ceket bulunurken, anne için de bir gecelik ile hijyenik ped yer alıyor.
Türk Kızılay`ı Balıkesir Şubesi`nin Atatürk Devlet Hastanesi`ndeki ziyaretine Kızılay Şubesi; Sevgi Bohçaları ile sürpriz yaşayan doğum yapan aileler de büyük sevinç yaşarken Kızılay yetkililerine teşekkür ettiler. Dünya Anneler Gününde doğum yaparak en güzel hediyelerini kucaklarına alan anneler Türk Kızılay`ının sürpriziyle sevinçlerini katladılar.
Öte yandan, Türk Kızılay`ı Balıkesir Şubesi Kadın Kolları Üyeleri Selma Yardan, Selcen Gündoğan, Hanife Kara  ve Nurten Eryaşa böyle bir etkinliği gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Kızılay şubesi yetkilileri Sevgi Bohçası`ndan başka, hastanenin doğum servisinde göre yapan hemşire, diğer bayan hastalara da birer karanfil vererek 13 Mayıs  Dünya Anneler Gününü kutladılar. Türk Kızılay`ının hediye ve çiçek jesti herkesi mutlu etti.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli