Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Türk Kızılayı yardımlara aracılık yapıyor

Türk Kızılayı yardımlara aracılık yapıyor

Türk Kızılayı Balıkesir Şubesi, Kepsut 125. Yıl Yatılı Bölge Okulundaki öğrencilere yapılan giyecek yardımına öncülük etti.

Türk Kızılay`ı Balıkesir Şubesi, Kepsut 125. Yıl Yatılı Bölge Okulu`ndaki öğrencilere yapılan giyecek yardımına öncülük etti.
Türk Kızılay`ı Balıkesir Şubesi tarafından yapılan açıklamada, "Balıkesir`e bağlı ilçelerde eğitim-öğretim veren yatılı okullardaki tüm öğrencileri giydirmek için başlatılan çalışmalarda ilk etapta Kepsut 125. Yıl Yatılı Bölge Okulundaki 228 öğrenciye LCW tarafından gönderilen yazlık ve kışlık giyeceklerin dağıtıldığı ifade edildi.
Balıkesir`de bulunan yatılı okullardaki tüm öğrencilerin Kızılay aracılığı ile bu proje kapsamında giydirileceği dile getirildi.
Kepsut İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıza Kılınç, çalışmanın ilk durağının Kepsut olmasından mutlu olduklarını söyledi.
Milli Eğitim Müdürlüğü adına Türk Kızılay`ı Balıkesir Şubesi yönetimine teşekkür eden Okul Müdür vekili Ahmet Doğan`da Kızılay`ın her zaman olduğu gibi darda olan insanların yardımına yetiştiğini belirtti. 
Doğan, "Herkesin dar zamanında yetişen Kızılay`ımız gene dar gelirli ailelerin derdine derman olmuştur. Bu yardımlarından dolayı Türk Kızılay`ına çok teşekkür ediyoruz." dedi.
Kızılay Balıkesir Bürosu Şube Müdürü Süleyman Kara, bu tür yardımların Kızılay aracılığı ile yapılmasının önemli avantajları olduğunu kaydetti.
Yapılan bağışların direkt olarak vergiden düşüldüğünü, firmaların Kızılay aracılığıyla yardımlarda bulunmaları halinde faturalandırmadan gider olarak göstermelerinde çok büyük kolaylıklar sağlandığını işaret eden Kara, Türkiye`de büyük firmalar Kızılay`ı tercih ediyor, küçük firmalar da tercih ederlerse hem kendileri için hem ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için faydalı olacaktır. Türk Kızılay`ı olarak bire bir aracı durumundayız." diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false