Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Türk Eğit-Sen Başkanı Kuran, rakibini ezdi geçti

Türk Eğit-Sen Başkanı Kuran, rakibini ezdi geçti

Yılmaz Kuran: 91 İsmail Koca: 29

3 dönemden bu yana başkanlık görevini yürüten Türk Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Yılmaz Kuran yeniden güven tazeledi. 
Seçimlerde Yılmaz Kuran 91 oy alırken rakibi İsmail Koca 29 oy aldı. 9 yıldan bu yana yetkiyi bırakmayan Kuran, delegelerin güvenoyunu alarak yeniden başkan seçildi.
Kamu-Sen`e bağlı Türk Eğitim-Sen 5. Olağan Genel Kurulu Hasanbaba Çarşısı ESOB Toplantı Salonu`nda düzenlendi.
Başkan Yılmaz Kuran yeniden güven tazeleyerek, başkanlığa seçildi. İki listenin yarıştığı seçimlerde Başkan Yılmaz Kuran, rakibi İsmail Koca`ya fark attı. 135 delegenin 120`sinin katıldığı seçimlerde Kuran 91 oy alırken, rakibi Koca ise 29 oy aldı.
3 dönemi geride bırakan ve 9 yıldan bu yana yetkiyi elinden bırakmayan Yılmaz Kuran 4. dönem için delegelerin teveccühünü almış oldu.
Kongrede konuşan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Yılmaz Kuran, Kamu-Sen`in ailesinin 450 bin üyeyle sendikacılık yaptığını söyledi. 
1992 yılından bu yana Kamu-Sen`in sendikacılık yaptığını ve bunu dosta-düşmana gösterdiğini hatırlatan Kuran, Türk Eğitim-Sen üyelerine baskı yapıldığını belirterek, malum sendikanın menfaat sendikası olduğunu, eş tayini, makam-mevkii dağıttığını vurguladı.
Türk Eğitim-Sen üyelerinin adam gibi adamlar olarak dimdik ayakta durduğunu söyleyen Kuran "Türk Eğitim-Sen 3 dönemden bu yana sendikanın başındayız. 9 yıldır Türk Eğitim-Sen yetkilidir ve yetkili olmaya devam edecektir. Hükümetin malum hormonlu sendikası ile 600-700 fark var. Türk Eğitim-Sen 1 nolu şubesinin sayısı 3200, 2 nolu şubenin sayısı 800 toplamda Türk Eğitim-Sen`in Balıkesir`de 4000 üyesi var. Bu zamana kadar hiç arayı kapattırmadık ve kapattırmayacağız. Bu zamana kadar yaptığımız tüm işleri yönetim kurulu üyeleri, delegelerimizin ve üyelerimizin desteği ile yaptık. Bu başarıyı birliktelik ile kazandık. Hepimiz taşın altına elimizi koyduk." dedi.
Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Yılmaz Kuran, Kenan Arslan, Erdoğan Bayram, Ahmet Baki, Şaban Savaş, Murat Özdemir, Fatih Çildam.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli